Ip-telefoni og sikkerhed hit i fælles offentlig storkontrakt

Ip-telefoni og sikkerhed er omdrejningspunkterne i en ny fælles rammekontrakt i milliardklassen for telefoni i det offentlige, som SKI netop har indgået med otte leverandører.

Staterne og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har netop indgået en ny to-årig rammekontrakt med otte leverandører om telefoni i det offentlige. Og kontrakten afspejler at ip-telefoni og sikkerhed står højt på dagsordenen hos især it-cheferne i de 98 nye kommende storkommuner.

»På alle områder er den nye rammekontrakt nærmest skræddersyet til at blive brugt i forbindelse med de opgaver, som landets nye stor-kommuner står over for. Derfor indgår it-sikkerhed nu som noget nyt, som en integreret del af rammekontrakten. Desuden er udstyr til IP-telefoni med i et meget bredere omfang end set før,« siger it-konsulent Marlene Frederiksen, der har været ansvarlig for udbuddets gennemførelse i SKI.

I alt 21 virksomheder bød ind på kontrakten og de otte udvalgte er Axcess A/S, Datametrix A/S, IBM Danmark A/S, NetDesign A/S, Philips Telekommunikation A/S, Eltel Networks A/S, TDC Totalløsninger A/S og Unisys A/S.

Rammekontrakten løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Kontrakten forventes at have en omsætning i løbetiden på ca. 1 mia. kroner inden for de fire hovedområder telefoni, LAN/WAN, sikkerhed og tilknyttede drifts- og serviceydelser.

De otte leverandører har alle budt ind med efterspurgte ip-løsninger, så en realitet er, at det fremover bliver lettere for statslige og kommunale it-chefer at bygge eller sammenlægge telefonsystemer samt at opbygge datanetværk uden først selv at skulle i langvarige udbud.

»SKI-rammekontrakten vil være en håndsrækning til mange kommunale it-chefer, der foruden udfordringerne med at integrere forskellige it-systemer, også står over for en kæmpe opgave med at sammenlægge de fusionerede kommuners telefonsystemer for at yde en bedre borgerservice,« siger Marlene Frederiksen.

Som noget nyt indgår implementeringen af telefoni- og it-udstyr også i kontrakten.

»Den ny rammekontrakt er en system- og boxaftale, hvor den før alene var en boxaftale. Tidligere købte man et telefonapparat eller en router, men de offentlige kunder ønsker i stigende grad at kunne købe hele løsninger - og at kunne lægge ansvaret for implementeringen over på leverandøren. Dvs. at man nu kan bygge systemer uden selv at have ansvaret for funktionaliteten. Den ny rammekontrakt giver nogle meget attraktive indkøbsvilkår på både udstyr og tilknyttede ydelser,« siger Marlene Frederiksen.

En lang række offentlige kunder har siddet med på forreste række ved mødebordet det seneste år i forbindelse med gennemførelsen af udbuddet og afdækningen af de offentlige it-chefers behov. Med var blandt andre deltagere fra Rigspolitiet, Forsvaret, Økonomistyrelsen, Danmarks Statistik samt Aalborg Kommune, Møldrup Kommune og Nordjyllands Amt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere