Internet-overvågning ikke skyld i langsomme e-mails

I de seneste to uger har elektroniske breve været længere undervejs på nettet end normalt. Det har ført til spekulationer om nye overvågnings-systemer, som forsinker posten.

Mange internet-brugere har bemærket at e-mails i den seneste tid kan være flere timer undervejs, før brevene når frem til modtagerens indbakke. Det har medført spekulationer om, at USA eller andre lande har installeret et omfattende overvågningssystem, som analyserer alle e-mails og sænker hastigheden.


Men flere sikkerhedseksperter afviser overfor nyhedstjenesten Wired, at det skulle være tilfældet. Forklaringen skal i stedet findes blandt de mange orme som Code Red, Code Red II og Nimda, der er dukket op i den seneste tid. De har udløst en syndflod af elektronisk post, som er med til at blokere systemerne.


Det forklarer dog ikke hvorfor nettet især er blevet langsomt efter den 11. september. En anden forklaring kan være, at internet-trafikken generelt er steget, fordi mange benytter nettet til at hente nyheder efter terrorangrebet.


Men det er også muligt at der findes en mere direkte forbindelse mellem katastrofen og den langsomme hastighed på nettet. Flere af de store internet-udbydere havde installeret mikrobølge-antenner på taget og andet udstyr i kælderen af World Trade Center, som blev ødelagt under angrebet.


Andre udbydere i området måtte lukke deres kontorer efter angrebet, og det er muligt, at deres netværk nu fungerer som flaskehalse, der bremser resten af nettet.


(Kilde: Wired)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere