ComON 7: Virksomhederne tvivler på digital signatur

Mange danske e-handelsbutikker vender tommelfingeren nedad over for den digitale signatur. Samtidig siger også bankerne fra, og det storstilede projekt ligner en fiasko, allerede før det er søsat.

De danske e-handelsbutikker stiller sig kritiske over for sikkerheden ved TDC's digitale signatur og vil ikke være forsøgskaniner. De bakker op omkring bankerne, som også udtrykker skepsis ved især sikkerheden i TDC's løsning.

»Det er centralt for os, at betalingsvilligheden er tilstede hos kunderne, og det siger bankerne god for. Derfor vil deres løsninger med netbanker og mikro-betaling være et mere oplagt produkt for os end den digitale signatur,« siger Michael Eis, direktør i netbutikken Kontorartikler.dk.

Hos fødevarergrossisten Inco er man også godt tilfreds med de eksisterende systemer.

»Vi skal ikke være forsøgskaniner« siger e-commercer Morten Mark Larsen fra Inco, der leverer råvarer til restauranter, slagtere og lignende.

Desuden er flere virksomheder bekymrede for sikkerheden ved den digitale signatur.
Dermed bliver det en kamp op ad bakke for TDC, som den 6. februar af videnskabsminister Helge Sander fik kontrakten på at give alle danskere en digital signatur.

En af motorerne for, at signaturen skal blive en succes, er netop, at den bliver udbredt hurtigt. Her er bankerne og de private netbutikker tiltænkt en væsentlig rolle. Således er op imod 15 mio. kr. af den samlede kontraktsum på 40 mio. kr. en bonus, som TDC kun får, hvis det lykkes dem at udstede 1,3 mio. signaturer inden for de næste fire år.

Hos TDC tager markedsdirektør Morten Brøgger situationen helt roligt.

»Da man indførte dankortet, var folk også lidt skeptiske i starten,« siger Morten Brøgger, der forventer, at virksomhederne stille og roligt vil tilslutte sig, efterhånden som den digitale signatur bliver udbredt, og de bliver fortrolige med den.

Signaturen er i praksis en elektronisk underskrift og identitet, der blandt andet skal gøre det muligt at underskrive sin selvangivelse via nettet.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Avisen havner hos abonnenterne torsdag morgen. I denne uge er der fokus på trådløst periferiudstyr.

Trådløs og usikker
Med trådløse mus og tastaturer udsætter man sig for en unødig sikkerhedsrisiko, advarer en af landets førende sikkerhedseksperter. Det er ingen sag at opsnappe signalerne fra hverken mus eller tastaturer.

Harald Blåtand indtager Folketinget
Trådløst Bluetooth-udstyr kan bruges til mange ting - også til at holde styr på, hvor du befinder dig i en bygning. Et dansk firma har udviklet en banebrydende teknologi, som inden længe tages i brug i Folketinget.

Trådløs infrastruktur giver konkurrencefordele
Virksomheden med den trådløse infrastruktur opnår konkurrencefordele i form af effektivitet, fleksibilitet samt øget serviceniveau og større kundetilfredshed, lød svaret, da vi stillede IT-leverandører spørgsmålet: Hvorfor skal vi satse trådløst?

Minimal stråling
Udstrålingen fra et trådløst tastatur eller mus er så lille, at der reelt ikke er noget at komme efter. Sendestyrken i en trådløs muser for eksempel bare 1/1000 del af styrken i en mobiltelefon.

Læs også...

Det offentlige får baghjul
Omlægning til elektroniske formularer kan spare virksomhederne mange penge, mener udviklerne af den digitale blanketløsning eBlanket. Advokat Martin von Haller Grønbæk er enig: Der er ingen grund til at vente på en offentlig løsning.

Nye og billigere iMacs og eMacs
Apple er på vej med nye iMacs for at fuldføre en komplet opdatering af hele deres produktlinie. De nye maskiner byder på en række forbedringer med indførsel af teknologier som Bluetooth og 56 Mbps trådløst netværk - og så tilmed til en lavere pris.

Pingvin i mobilen
Motorolas første mobiltelefon baseret på Linux kommer på markedet til efteråret.

Processor-bøvl
Forbrugerklagenævnet har givet flere klagere medhold i, at AMD-processorer er for skrøbelige. Butikkerne bør give pengene retur.

Og meget mere...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere