Ny Bagle-orm sætter rekord

En ny Bagle-orm har sat rekord ved at være blevet sendt ud i 29 varianter på under to dage. Den nye Bagle-orm bliver sendt ud hver halve time.

En ny Bagle-orm, der opbygger zombie-netværk, har sat en bemærkelsesværdig rekord ved at være den orm, der er udsendt i flest varianter på kortest tid. Den nye orm bliver sendt ud i en ny variant cirka hver halve time.

»Ham, der udsender ormen, sidder formentlig kold og kynisk og overvejer, hvor lang tid det mon tager at stoppe den, efter den er sendt afsted. Så regner han måske ud, at det nok tager en halv time at stoppe den, og så trykker han på knappen igen,« siger marketingchef Bo Engelbrechtsen fra sikkerhedsfirmaet Softscan til ComON.

Bo Engelbrechtsen forklarer, at Bagle-ormen de sidste to dage er blevet sendt ud med jævne mellemrum mellem klokken 14 og 23, og at man aldrig tidligere har set en orm i så mange varianter på så kort tid. I dag har ormens skaber dog startet udsendelsen allerede klokken 9 her til morgen.

Bagle-ormen indeholder blot teksten "price" og har en vedhæftet fil, der hedder for eksempel 09_price.zip, price_new.zip, eller price2.zip.

Den nye orm bliver sendt ud som ren spam og videresender ikke sig selv, som den slags orme har for vane.

Man skal altså selv trykke på den den vedhæftede fil for at aktivere ormen, og hvis man kommer til at aktivere den, vil den installere en trojansk hest, der kan hente og installere programmer fra forskellige servere rundt om i verden.

Når ormen ikke videresender sig selv, påkalder den sig ikke så stor opmærksomhed fra antivirus-leverandører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere