Canon låser sine printer-patroner

Den nye printer-generation fra Canon bruger patroner med integreret chip. Dermed er det slut med at købe billige kopi-patroner.

I modsætning til sine tre store konkurrenter Lexmark, Hewlett Packard og Epson har printer-producenten Canon hidtil solgt printer-patroner helt uden elektronik. Men det er slut nu. Den japanske producent har netop annonceret tolv nye blækprintere og multifunktions-maskiner, som bruger en helt ny type patroner med indbygget chip.

Officielt skal den integrerede chip og en lysdiode som blinker forskelligt alt efter om patronen er fuld eller halvtom hjælpe brugeren med at spare omkostninger til fejltryk, når printeren løber tør for blæk midtvejs. Men den reelle grund er nok snarere, at kunderne ikke længere kan anvende billige kopi-patroner fra andre producenter.

Flere af de nye modeller fra Canon bruger patroner med indbyggede printhoveder, som dermed er betydelig dyrere end de gamle patroner fra Canon.

Med en literpris på helt op til 24.000 kroner er printerblæk en af de dyreste væsker i verden. Og det er ikke nogen hemmelighed, at printer-producenterne henter en stor del af deres indtægter fra salg af dyre patroner. Kunderne lokkes med billige printere, men ofte koster et nyt sæt patroner det samme som printerens oprindelige pris.

HP forsyner endda sine blækpatroner med en regionskode, der skal forhindre at billigere patroner købt i USA f.eks. kan bruges i Europa.

Canon har haft stor succes på inkjet-markedet i de seneste år og fortrængt HP fra førstepladsen, hvilket netop tilskrives de billige blækpatroner uden elektronik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere