Åben krig mellem SCO og open source-bevægelsen

SCO beskriver open source-samfundet som en modkultur uden sans for spillereglerne på det kommercielle marked, mens open source-guruer betegner firmaets direktør som løgnagtig.

SCO-chef Darl McBride har rettet et skarpt angreb mod open source-samfundet i et åbent brev, hvor software-guruen Eric S. Raymond indirekte bliver udpeget som bagmanden til den seneste tids denial of service-angreb mod SCO's website.

»Der må ikke opstå en situation, hvor en virksomhed må frygte at blive offer for angreb, hvis den indtager en forretningsmæssig og juridisk position, som ikke behager open source-samfundet,« skriver Darl McBride.

Han mener at open source-programmørerne har sat deres troværdighed over styr og desuden ikke føler sig forpligtet af den almindelige ophavsret.

I det åbne brev hævder McBride, at en SGI-medarbejder har integreret kode fra Unix i Linux, og bekræfter dermed rygter om, at SGI kan blive det næste mål for en retssag.

McBride mener at have beviser for helt fundamentale problemer i Linux-udviklingsprocessen. Mere end en million kodelinjer fra Unix System V har fundet vej til Linux, hævder han.

»Jeg mener, at open source-modellen befinder sig i en kritisk fase. Hele open source-bevægelsen har sine rødder i modkulturelle idealer - ideen om "hackere" mod store virksomheder - men de seneste fremskridt i Linux har gjort det muligt for bevægelsen at udvikle software til store amerikanske og globale virksomheder,« skriver han.

Hvis open source-programmørerne ønsker at få en fod indenfor hos de store virksomheder, bliver de nødt til at acceptere de spilleregler, som gælder på det kommercielle marked, fortsætter McBride.

De to open source-guruer Eric S. Raymond og Bruce Perens har reageret på det åbne brev ved at afvise beskyldningerne som en blanding af løgne, halve sandheder og injurier. McBride's »uærlighed« er ikke noget grundlag for at finde et kompromis, mener de.

Raymond peger på, at han offentligt har opfordret til at indstille denial-of-service angrebene mod SCO, hvilket også førte til, at aktionerne blev standset.

»For os software-udviklere er den intellektuelle ejendom vores vigtigste handelsvare,« skriver Raymond og Peres i et svar til McBride.

»Vi afviser forsøget på at afskrive vores bevægelse som en vild bande af copyright-tyveknægte som en uholdbar og destruktiv smædekampagne,« fortsætter de.

Linux-kernel-arkiverne leverer klar dokumentation for, at kode, som kunne krænke andres rettigheder, er blevet afvist og ikke medtaget i operativsystemet, skriver Raymond og Perens.

De peger på, at open source-bevægelsens kode er frit tilgængelig, hvilket man ikke kan sige om SCO's produkter.

»Hvem ved, hvilke krænkelser af ophavsret og stjålne teknologier der gemmer sig dybt nede i utilgængelig lukket kode,« skriver de.

Raymond og Perens afviser, at der er grund til at indlede forhandlinger med SCO, og opfordrer endnu engang firmaet til at fremlægge beviser for sine påstande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere