Artikel top billede

GPS-spil tager skoler med storm

Tech Guld: Helt ny undervisningsform opstået i kombinationen af fysisk træning og leg med teknologi.

ComON Tech Guld Redaktionen var en anelse skeptisk, da vi første gang hørte om Djeeo – et nyt dansk firma, der sælger sit egetudviklede GPS-spil til skoler og uddannelsesinstitutioner.

Hvordan kan noget så halvkedeligt som et spil til undervisningssektoren nogensinde udvikle sig til det næste Skype?

Svaret er, at Djeeo hverken er halvkedeligt eller ordinært, og at potentialet for en forretningsmæssig succes virker langt større end for de fleste andre produkter, man før har set i den sektor.

Måske kommer mængden af brugere og kunder nok aldrig op i Skype-højde, men kigger man nærmere på Djeeo, står det klart, at det danske GPS-spil har potentiale til noget stort – også udenfor Danmarks grænser.

Djeeo har allerede høstet store mængder PR og positiv omtale i danske medier som TV-avisen og landsækkende aviser. Listen over skoler, der har afprøvet spillet og derpå rost det til skyerne, er allerede lang – se for eksempel på Djeeos egen citatsamling på hjemmesiden. Og det første eksportmarked hvor Djeeo er ved at gå i land, nemlig England, er godt i gang med at blive en lige så stor succes. Konceptet er nemlig nemt at oversætte og eksportere.

Spillets koncept har den gode egenskab, at det både tiltaler undervisere og elever. Det blander fysisk bevægelse med nogle unikke samarbejdsøvelser, som både lærere og elever ifølge de første mange tilbagemeldinger generelt er begejstrede for.

Djeeo-spillet går ud på, at eleverne i hvert hold deles op i et indendørs team – kaldet kontrolcenter– og et udendørs-team, kaldet agenter. De to teams skal arbejde sammen om at fuldføre opgaver i en slags orienteringsløb.  Udendørs-spillerne har en GPS-tracker, og skal styres at indendørsholdet, der kan dirigere deres kammerater via Google maps og mobiltelefoner. Ingen af parterne kan løse opgaven uden de andres hjælp.
Opgaverne er ofte enkle, men på tid. Djeeo kan betegnes som et GPS-baseret, samarbejdsorienteret orienteringsløb.

Samarbejdsdelen er med til at gøre spillet noget særligt i mange pædagogers øjne, for tilsyneladende åbner Djeeo for nye, hidtil ukendte muligheder i undervisningen.

Ved flere lejligheder har spillet for eksempel overrasket lærere på specialskoler, fordi elever med prædikat som ”tunge” og koncentrastionshæmmede har siddet koncentreret foran pc’en i timer, mens de styrede deres kammerater i marken rundt på opgaver ved hjælp af GPS og Google Maps.

Djeeo-folkene har desuden noteret sig, at voksenundervisning er en mindst lige så relevant målgruppe som folkeskoleelever. Faktisk har samarbejdsdelen i spillet en særlig appel til de pædagoger, der forsøger at indflette teambuilding i undervisningen.

Stifter og direktør i Djeeo Michael Holstein forklarer, at spillet er udviklet, da han og en kammerat en dag satte sig ned og brainstormede over mulighederne med GPS.

”Vi var to ingeniører, der havde en ide om at udvikle et spilkoncept baseret på GPS. Vi tænkte, at der måtte ligge nogle muligheder. Og efter en del grublen fandt vi frem til konceptet i Djeeo,” fortæller han.

Spilkonceptet er ikke beskyttet mod konkurrence, da man jo ikke kan patentere ideer, men Michael Holstein satser på, at Djeeo kan nå at blive udbredt og kendt inden andre finder ud af at kopiere konceptet.

Ind til videre går denne satsning helt, som den skal. Til trods for stadige nedskæringer i undervisningssektoren har mange folkeskoler alligevel ofret, hvad der skulle til for at kunne komme til at spille GPS-spillet. Spillet sælges som en abonnementsløsning med en integreret undervisningsplatform.

Mener du, at Djeeo er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.
Læs mere om ComON Tech Guld konkurrencen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere