Sikkerheden ved digital signatur skærpet

Flytning af den digitale signatur åbner af og til et sikkershul på computeren. Nu har TDC forbedret vejledningen og understreger, at fejlen opstår, fordi brugerne ikke har fulgt anvisningerne.

Vejledningen til at flytte digital signatur fra en computer til en anden er blevet nemmere at forstå og følge. Desuden er der nu lagt en test ud på nettet, så man har mulighed for at sikre sig, at ens overflyttede signatur er i orden.

Det oplyser TDC, der dermed har taget konsekvensen af de seneste dages voldsomme kritik af sikkerheden omkring den digitale signatur. Problemrne er opstået, når brugere har ville flytte signaturen fra en pc til en anden. I den forbindelse har flere brugere oplevet, at password-beskyttelsen er forsvundet.

I en pressemeddelelse understreger Markedsdirektør i TDC, Morten Brøgger, at problemet med den manglende adgangskode opstår, når brugeren har benyttet en anden metode til at flytte signaturen, end den TDC anbefaler. Bruger man for eksempel Microsofts standardværktøjer til import og eksport af filer, kan man gå glip af vigtige skærmbilleder undervejs. Det kan betyde, at der automatisk komme et 'flueben' i rubrikken »Gem password.«

»Vi har informeret om problemet på vores hjemmeside og forklarer her, at for at undgå sikkerhedsproblemer er det vigtigt, at man følger vores vejledning når man flytter sin digitale signatur mellem to pc'er,« skriver Morten Brøgger.

For fremover at undgå misforståelser ved flytning, kommer digital signatur i denne uge i en ny udgave, hvor nøglefilen er låst, sådan at det ikke kan lade sig gøre at bruge standardværktøjer til en overflytning af signaturen,

De brugere, der har den eksisterende version, hvor nøglefilen ikke er låst, kan få en opdatering, hvis de bruger TDC's værktøj til at flytte signaturen med, eller hvis de skifter password på TDC's hjemmeside. TDC kontakter nu alle brugerne via e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere