Pengekassen er tom hos BenQ-Mobile

Som ventet har mobiltelefon-producenten BenQ Mobile nu indgivet konkursbegæring.

Taiwanesiske BenQ meddelte torsdag at alle betalinger til det tyske datterselskab BenQ-Mobile bliver standset med omgående virkning, og nu har selskabet så indgivet konkursbegæring ved retten i München. BenQ-Mobile har 3.000 medarbejdere i Tyskland, der nu må frygte at miste deres job.

Men dermed er historien om den underskudsramte mobiltelefon-producent langt fra slut. Siemens solgte i juni 2005 sin mobiltelefon-forretning til BenQ, der siden har markedsført telefoner under navnet BenQ-Siemens. En dansk udviklings-afdeling med 300 ansatte i Nørresundby fulgte også med i handlen, men blev tidligere i år afhændet til Motorola.

Kritiske røster i Tyskland mener nu, at Siemens reelt har hyret BenQ til at gøre det beskidte arbejde og skaffe sig af med et selskab uden fremtid. Fagforeningen IG Metall mener at Siemens og BenQ har misinformeret om det reelle formål med handlen.

BenQ havde ingen ambitioner om at bringe det tyske selskab på rette kurs igen, men skulle udelukkende hjælpe Siemens med at skaffe sig af med de 3.000 medarbejdere, mener fagforeningen.

IG Metall henviser til, at Siemens' mobil-division blev opdelt i tre selskaber i forbindelse med handlen. Selskabet Management GmbH råder over tilstrækkelig med kapital til at sikre, at de ledende medarbejdere kan få et »gyldent håndtryk«.

Formueværdier i milliardstørrelse er samlet i selskabet Asset GmbH, mens det konkursramte BenQ-Mobile havde mindre end 200.000 kroner i kassen - og det er ikke engang nok til at betale løn til alle de tyske ansatte i en enkelt dag.

I modsætning til tyske fagforeninger og politikere har BenQ's aktionærer reageret positivt på nyheden og den taiwanesiske koncerns aktiekurs steg med seks procent på børsen torsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere