Test: Zonealarm fra ZoneLabs

Zonealarm fra Zonelabs er gratis når den anvendes til privat brug. Med udbredelsen af DSL adgang er der også ekstra grund til at sikre sin PC mod angreb udefra og Zonealarm er et fornuftigt valg og tilmed gratis.

Zonealarm fremstår som et professionelt produkt med en overskuelig og brugervenlig brugergrænseflade. En standardinstallation af Zonealarm forløber uden problemer.


Standardindstillingerne i Zonealarm tillader ingen indgående pakker og spørger før udgående pakker tillades. Det er lidt irriterende i starten at lave indlysende tilladelser, men en god
"investering" i det lange løb.


Zonealarm advarer når den modtager noget der kunne ligne et angreb og desværre sker dette alt for ofte. Datapakker som flyder rundt på nettet kan let utilsigtet ligne et angreb og Zonealarm reagerer prompte til irritation eller paranoia for brugeren. Vores installation af Zonealarm havde ikke kørt
i mange minutter før programmet fangede et angreb som senere skulle vise sig at være uskyldigt.

Vi valgte derfor at disable funktionen og i stedet holde øje med logfilen. Det kan vi i øvrigt anbefale andre at gøre således at man ikke unødigt bliver bekymret for en masse uundgåelige pings.


Som tidligere nævnt tillader Zonealarm ikke at programmer får adgang til Internettet uden at man giver tilladelse til det. Denne funktion syntes stærk og nem for den almindelige bruger at forholde sig til. Når man èn gang har tilladt at Outlook permanent må tage kontakt til Internettet medtager Zonealarm dette i indstillingerne og plager ikke med at gentage denne tilladelse.

Zonealarm
spurgte i øvrigt om den måtte kontakte Zonelabs. Dette angiveligt for at registrere produktet. Det svarede vi nej til og produktet returnerede ingen data til websitet. Zonealarm indeholder for øvrigt en update funktion som automatisk undersøger om der findes nyere udgaver.


Zonealarm er et godt valg for den almindelige bruger. Man bør dog slå alarmfunktionen fra, da den er en irritationsfaktor og blot til forvirring og ubegrundet bekymring for den almindelige bruger. Man bør ligeledes supplere Zonealarm med et opdateret antivirus program.







Beskrivelse Karakter
Funktionalitet****
Sikkerhed****
Brugervenlighed****
Pris*****


Producent: Zonelabs

Forhandler: Online hos Zonelabs

Pris: Gratis


Læs hele testen:


  • Test af personlige firewalls: Introduktion



  • Test: Internet Security fra Symantec



  • Test: McAfee Firewall fra McAfee



  • Test: Lockdown2000



  • Test: Zonealarm fra ZoneLabs



  • Test: Secure 4U fra Sandbox Security



  • Test: eSafe Desktop fra Aladdin



  • Test: Sygate Personal Firewall



  • Test: Blackice Basic



  • Test af personlige firewalls: Samlet vurdering




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere