Alarmopkald fra mobiltelefoner til 112 skal spores

I løbet af et års tid vil det blive muligt for alarmcentralerne at stedbestemme opkald til 112 fra mobiltelefoner. I dag er der dagligt problemer med at stedbestemme alarmopkald fra mobiltelefoner, og det betyder i værste fald, at hjælp til de tilskadekomne forsinkes.

På baggrund af en række konkrete ulykker på motorveje og en ændring af alarmstrukturen blev der sidste år nedsat en arbejdsgruppe til at finde løsninger. Den har i dag afleveret sin rapport til videnskabsminister Helge Sander (V).

»Jeg vil i dag bede IT- og Telestyrelsen om hurtigst muligt at få iværksat et pilotforsøg, der øger sikkerheden for borgerne. Inden for godt et år vil vi så kunne få en velfungerende model i gang over hele landet« siger Helge Sander.

Arbejdsgruppen anbefaler, at der indføres en løsning baseret på metoden Celle ID, der bruger information om mobilcellerne i nettet til at stedbestemme mobilopkald. I Belgien og Storbritannien bruges et tilsvarende system.

Gruppen har samtidig konkluderet, at selv mere avancerede tekniske løsninger som satellit-positionering via GPS og lignende enten ikke er brugbare i dag, blandt andet på grund af den begrænsede udbredelse af mobiltelefoner med GPS, eller ikke giver en bedre løsning på problemet end metoden med Celle ID.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere