Microsoft-styresystem skal udnytte computerens skjulte kræfter

Hos Microsoft Research forsker man i, hvordan fremtidens styresystem kan udnytte de skjulte kræfter i computerens chips.

Hvordan kommer fremtidens styresystem til at se ud? Her tænker vi ikke på det kommende Windows 7, som er lige om hjørnet, og heller ikke på efterfølgeren Windows 8, men på styresystemer der ligger mange år ude i fremtiden. Helios-projektet fra Microsoft Research er et godt bud på, hvordan et sådant styresystem måske vil tage sig ud.

Helios tager fat på et grundlæggende problem i de moderne computere, nemlig at regnekraften er spredt rundt i forskellige processorer på bundkort, grafikkort og netværkskort, og i de enkelte processorer er regnekraften så igen fordelt i forskellige kerner. Det betyder, at en stor del af regnekraften slet ikke udnyttes optimalt.

Microsoft Research har derfor udviklet et system af såkaldte satellite kernels, der kører autonomt på de enkelte chips, f.eks. cpu’en eller gpu’en. Helios fordeler applikationerne på de forskellige processorer og kerner og sørger samtidig for, at de lander det mest fordelagtige sted.

For at kunne flytte programmerne mellem de forskellige processorer bruges en såkaldt Common Intermediate Language (CIL) kode, der så kompileres direkte til færdig maskinkode til den enkelte chip inden eksekvering. Hele symfonien styres af en central koordinator-kernel.

Hele konceptet om et operativsystem til heterogene systemarkitekturer er beskrevet i dette dokument fra Microsoft Research.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere