Adobe opdaterer e-bøger

Softwarefirmaet har præsenteret nye versioner af sin Acrobat eBook Reader og Content Server.

E-bøger er fremtiden indenfor forlagsbranchen. Det mener firmaer som Adobe og Microsoft, der konkurrerer på markedet for læse- og distributionsprogrammer til e-bøger. Modellen er den samme, som kendes fra andre slags programmer. Brugeren - i dette tilfælde læseren - kan hente et gratis program, der viser indhold fra Nettet. Sælgeren - altså forlaget - skal købe en dyr server, der præsenterer indhold i det valgte format.


I Adobes tilfælde hedder læseprogrammet Acrobet eBook Reader og er netop kommet i version 2.0. På forlagssiden kræves en noget større løsning, Adobe Content Server, der også netop er lanceret i version 2.0. Programmet organiserer PDF-filer og forbereder dem til distribution og salg over Internet.


Med den nye version af Adobe Content Server kan sælgeren vælge, om bogen må kopieres, udskrives eller læses højt hos modtageren. Det er også muligt at indstille, at kopien kun må åbnes eller kopieres et bestemt antal gange, eller at filen udløber efter et bestemt antal dage.


Samtidig med lanceringen af de nye versioner har Adobe defineret sine to vigtigste målgrupper; studerende og mobile forretningsfolk. Softwarefirmaet erkender dermed, at det bliver faglitteratur og ikke skønlitteratur, der skal hjælpe e-bøger med at få det store gennembrud. I stedet for at slæbe rundt på tunge bøger kan studerende downloade e-bøger til deres bærbare computer.


Adobe har indgået en aftale med BarnesandNoble.com om salg af nye PDF-baserede e-bøger, og softwarefirmaet vil også selv tilbyde forskellige titler til salg på sit website.


(Kilde: Wired)




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere