Mobilprisguide kritiseres for vildledende oplysninger

På it-borger.dk kan du tjekke mobilpriserne og finde det billigste abonnement. Men informationerne er mere vildledende end vejledende, mener manden bag telepristjek.dk.

Ifølge en aktuel Accenture-analyse er det kun en femtedel af danskerne, der synes at det offentlige gør et godt stykke arbejde med den digitale forvaltning. Det undrer ikke Nicolas Fredriksen, der er indehaver af den private hjemmeside www.telepristjek.dk. Han har længe kritiseret It- og Telestyrelsens måde at vejlede mobilkunderne på. Mobilprisguiden på it-borger.dk er så fejlbehæftet, at mobilkunderne bliver vildledt i stedet for at blive vejledt, mener han.

»Telestyrelsens prisguide på it-borger.dk er desværre et godt eksempel på, at borgernes tiltro til den offentlige forvaltning skader borgerne selv. Prisguiden er fuld af fejl hvilket medfører, at mobilkunderne ofte bliver tilrådet mobilabonnementer der er meget dyrere end det niveau Telestyrelsen indikerer i sine beregnings-resultater. Telestyrelsens prisguide er et skræmmende eksempel på, at det offentliges ønske om at yde god borgerservice på nettet ofte er langt større end den kompetence de besidder,« siger Nicolas Fredriksen.

Han er derfor ikke overrasket over, at Accenture nu har afdækket stor utilfredshed med den digitale forvaltning.

»Dette er et signal politikkerne bør tage alvorligt og kigge nærmere på. Internettet rummer mange muligheder for både den offentlige og private service sektor. Der er imidlertid stor forskel på rammebetingelserne og konsekvenserne mellem den digitale forvaltning og den private service sektor. Hvis man i den private service sektor fejler, så går man konkurs. Hvis man i den digitale forvaltning fejler, så skader man borgerne,« slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere