Flere EU-penge til robotudvikling

EU-Kommissionen vil fordoble forsknings- og udviklingsbudgettet for robotprogrammer til omkring tre milliarder kroner.

I de kommende tre år vil EU-Kommissionen fordoble investeringerne i forskning og udvikling af nye robotsystemer. Den europæiske robotbranche skal støttes med et samlet beløb på tre milliarder kroner.

En tredjedel af alle industrirobotter bliver allerede fremstillet i Europa, men den største vækst ventes at ske inden for servicerobotter som anvendes uden for industrien, f.eks. på sygehuse eller i landbruget.

International Federation of Robotics (IFR) anslår at det globale robotmarked har en værdi på tredive milliarder kroner, og det ventes at vokse med 4,2 pct. om året.

EU-Kommissionen opfordrer industrien til at sikre, at de vigtigste robotkomponenter bliver fremstillet i Europa for at undgå, at de europæiske virksomheder falder bagud i forhold til Asien.

Samtidig understreges det, at automatisering med robotter er den eneste mulighed for at skabe en lønsom produktion i lande med høje lønninger og dermed undgå, at produktionen flytter til lavløns-lande.

Robotterne skal også hjælpe med at udligne et andet problem for Europa, nemlig den stigende gennemsnitsalder i befolkningen.

EU's initiativ blev præsenteret i forbindelse med verdens største robotmesse, Automatica 2008, der blev afholdt i denne uge i München.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere