Sådan får du fingrene i elektronik fra USA

En dansk webbutik sælger iPads for 7399. Kan det gøres billigere?

I denne uge fik webbutikken Avelyn massiv omtale for at være den første danske webbutik, der sælger iPads til danske forbrugere. For et par dage siden havde 200 danskere valgt den nemme løsning.

Men den største iPad købt gennem Avelyn koster 7399 kroner. Det er næsten en fordobling af prisen, som amerikanerne kan nøjes med. 64 GB-modellen koster i USA 699 dollar (cirka 4300 kroner inklusiv moms).

En vilje – en vej
Men når producenter som Apple, Amazon og andre er langsomme til at bringe deres varer til Danmark, så er man ofte tvunget til at bruge de dyre mellemled, hvis man ikke selv rejser til staterne eller har udstationerede familiemedlemmer, der kan hjælpe til.

Men det er muligt at importere selv.

Her er de ting, som man skal tage højde for, hvis man vover sig ud privat import af varer forbeholdt det amerikanske marked:

Sales tax 
Amerikanske butikker er ikke altid så gode til at oplyse den samlede pris på en vare. Det skyldes, at ”sales tax” (moms) varierer fra stat til stat. Hvilke stat modtageren bor i, afgør momssatsen. De amerikanske staters satser svinger mellem 6 og 10 procent.

En ”falsk” adresse
Du har behov for en adresse i USA, så producenterne tror, at de handler med en amerikaner. En ”falsk” adresse kan du købe hos forwarding-selskaber. Du opretter dig hos selskabet som forsyner dig med en midlertidig adresse. Når forwarding-selskabet modtager din vare, sørger firmaet for at sende pakken videre til Danmark. De mest oplagte selskaber er: ShopUSA, Bongo International og MyUS. Tjenesten koster cirka 75 kroner.

Selskaberne sørger også for at udføre varene toldmæssigt korrekt.

Porto
Prisen på porto afhænger af, hvor hurtigt du vil modtage dine varer. De fleste butikker anvender det nationale USPS. De lover en levering inden for fem dage. UPS, Fedex og andre kan gøre det hurtigere, men ofte til den dobbelte pris. I tilfældet med den store iPad koster portoen til Danmark 250 kroner hos UPS.

Told/Moms
Som de fleste ved, så er det ikke altid, at pakker kommer til told-behandling. Men regn med afgifter på importerede varer fra USA. I tilfældet med iPad’en bliver de samlede afgifter cirka 600 kroner. På ShopUSAs hjemmeside kan man udregne, cirka hvor meget told og moms, der vil blive tillagt en vare ved den danske grænse.Ved at foretage købet selv løber den største iPad’en i øvrigt op i cirka 6300 kroner. Avelyn opkrævet 7400. Så det må være en personlig vurdering, om man vil bruge gør-det-selv-metoden eller betale sig fra problemerne.

Der er flere informationer og erfaringer at finde hos Jacob Bøtter og Ulrik Hansen, der begge har købt iPads i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere