Banker: Digital signatur ikke sikker nok

Bankerne stiller sig kritiske overfor sikkerheden ved TDC's digitale signatur og arbejder hen imod at udvikle deres egen løsning.

I sidste uge vandt TDC rettigheden til at give alle danskere en digital signatur i skarp konkurrence med et konsortium med Pengeinstitutternes Betalingssystemer, PBS, i spidsen. TDC har indbudt de tabende parter til samarbejde, men bankerne stiller nu spørgsmålstegn ved sikkerheden i TDC's løsning.
»Den signatur, som TDC skal levere, er ikke sikker nok til at blive brugt i netbankerne,« siger Jørgen Bennedsen, underdirektør i PBS til Jyllands-Posten.

Den holdning bakkes op af Finansrådet:
»TDC-løsningen indeholder ikke et krav om, at man skal møde personligt op, når man skal have udstedt den elektroniske underskrift. Det er et minimumskrav, at der er forudgående personlig kontakt, hvis man skal have adgang til at flytte rundt med penge på sin konti,« siger Birgittte Mikkelsen, fungerende afdelingschef i Finansrådet.

Den digitale signatur kan dermed være dømt til fiasko allerede inden den er blevet indført. For at signaturen skal blive en succes er det nemlig vigtigt at den bliver udbredt til så mange brugere så hurtigt som muligt. Her så Videnskabsministeriet og TDC bankernes 1,6 mio. netbank-kunder som en af hjørnestenene.

TDC risikere dermed et milliontab, da betalingen fra Videnskabsministeriet afhænger af hvor mange signaturer TDC får udstedt i den fire-års periode kontrakten løber.

Bankerne vil nu i stedet undersøge muligheden for at udvikle en konkurrent til den digitale signatur.
»Det scenarie, som vi nu vil undersøge, er, om det vil være fornuftigt for bankerne selv at udstede egne digitale signaturer,« siger Jørgen Bennedsen fra PBS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere