Danske kunstnere går Radiohead i bedene

Flere danske musikere læner sig op ad Radioheads beslutning om at bruge internettets muligheder til anderledes distribution.

Radiohead skaffede sig massiv presse-dækning, da de satte deres seneste udgivelse til salg udelukkende på nettet og samtidigt lod køberne bestemme prisen.

De samme avisforsider kan en række danskere ikke forvente at trække, selv om de på samme måde bruger internettets muligheder for nye distributionsmuligheder.

Bandet Marybell Katastrophy har valgt en pris-model, der minder meget om Radioheads.

Faktisk siger bandet, at man langt før Radiohead-hysteriet havde overvejet at bruge den samme model.

Den går ud på, at den seneste udgivelse fra bandet kan hentes på marybellkatastrofy.dk. Her kan brugerne selv prissætte singlerne. Dedikerede fans kan købe specialdesignede vinylskiver.

Radiohead har spundet guld på beslutningen, men hvordan vil et nyt og forholdsvist ukendt band tjene penge på den nye model?

»Dels gennem vores koncerter, og dels via salg af vinyl-EP''en, som vi regner med at sælge for et fast beløb. Men vi har heller ikke noget imod eksempelvis at sælge vores musik til tv, film og reklamer. Vi har allerede lavet musik til DR2's satireserie Frank Molinos Forunderlige Fortællinger,« siger forsanger Marie Højlund til Gaffa.dk

Prisstrukturen er ikke det eneste, som bandet har rokket ved. Selv om den seneste udgivelse er markeret som en EP, så er den ikke en forløber for en længere udgivelse.

»Vi lever jo i en iPod-tid, hvor folk plukker enkeltnumre ud og hører dem, og derfor er der ikke nogen idé i at lave et album. Vi regner med løbende at lægge nye numre og nye versioner af gamle numre op på vores hjemmeside til download til valgfri pris, og så kan det være, at vi på et tidspunkt samler op på nogle af dem på en vinylplade, ligesom vi har gjort med ep'en, der indeholder numre, vi har spillet live i længere tid,« forklarer Marie Højlund.

Kun på nettet

To andre kunstnere har også angrebet pladelanceringen med nye øjne.

Da Viggo Steincke tidligere i år frigav sin plade City of Sounds havde han også Radiohead i tankerne.

»Det er en interessant måde at gruppen griber download problematikken an på. Rent økonomisk har de nok deres på det tørre, og hele stuntet har sikkert betalt sig selv hjem på PR'en. Som ophavsmand af helt anderledes ydmygt format har jeg på tilsvarende vis ikke råd til at forære City of Sounds væk,« forklarer Viggo Steincke.

Han har i stedet valgt at droppe den fysiske cd fuldstændigt, så man kun kan finde udgivelsen på nettets musikbutikker som iTunes.

Det samme har den nye gruppe Oliver north boy choir valgt at gøre.

Hvis ComONs læsere kender andre kunstnere, der forsøger sig med lignende online-satsninger, håber vi at høre fra jer i forummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere