FDIM vil overvåge domænesnyltere

Brancheforeningen for danske internetmedier vil gøre det nemt for sine medlemmer at spotte stavefejls-snylteri.

Antallet af stavefejlsdomæner er stigende, og det kan derfor være svært at holde styr på de mange domæner, der læner sig lige lovlig tæt op af etablerede webbutikker og internetmedier.

Derfor vil FDIM (Foreningen for Danske Internetmedier) give en automatisk håndsrækning til sine medlemmer.
Tilbuddet består af et automatiseret system fra firmaet STOP-tps, som FDIM har indgået en aftale med.

STOP-tps kan med en automatisk overvågning se, når websider bliver udsat for typosquatting. Efterfølgende tilbyder firmaet at stå for at få suspenderet det pågældende domæne hos DK-Hostmaster.

”Vi kender ikke omfanget at typosquatting, men vi har valgt at indgå aftalen med Stop-TPS, og dermed give FDIMs medlemmer mulighed for at få en løsning, som kan bekæmpe problemet løbende. Stop-tps’ metode er god til at fange ”stavefejlsdomænerne”, og dermed har netmedierne nu mulighed for at lægge den opgave ud af huset frem for selv at bruge ressourcer på det,” siger Peter Djurup, projektchef i FDIM.

FDIM er blevet opfordret til at indgå aftalen af FDIM-medlemmet Kaare Danielsen fra Job-Index. Han har selv haft gode erfaringer med STOP-tps. Det var firmaets erfaring, at typosquatterne trækker følehornene til sig, når de oplever, at der er en konstant klapjagt på at stoppe stavefejlsdomænerne.

Og den tendens forventer STOP-tps vil tage til, hvis mange af FDIMs medlemmer takker ja.

”Aftalen med FDIM vil ikke alene give os et betydeligt volumen – den vil frem for alt gøre noget effektivt ved domænesnylteriet. Den eneste effektive måde at få stoppet snylterne på, er ved hele tiden at ånde dem i nakken og gøre det ikke bare besværligt, men også dyrt at vedligeholde deres domæneportefølje. Det er det, vi kan – og det er det vi nu vil gøre for FDIM’s medlemmer,” siger Lars Gosvig fra Stop-TPS.

På tirsdag har DIFO netop indkaldt til debatmøde om typosquatting. DIFO søger tilbagemeldinger på den nuværende kamp mod stavefejlsdomæner. Skal indsatsen være hårdere. Og kan man føre en hårdere kurs mod stavefejlsdomæner og stadig bevare en fri adgang til domæner for alle danskere – for både private og virksomheder.

De medvirkende medier betaler 2500 kroner for et års overvågning af domæner og automatisk indsendelse til DKHostmaster. Prisen falder, hvis medlemmerne køber en "gør-det-selv-pakke".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere