Microsoft køber antivirus-firma

Softwaregiganten køber et lille rumænsk antivirus-firma og planlægger at lancere sin egen tjeneste. Sikkerhedsfirmaet Trend Micro byder den nye konkurrent velkommen.

Microsoft entrer et nyt marked. Softwaregiganten har købt det rumænske antivirus-firma GeCAD Software, der skabte det lidet kendte antivirusprodukt RAV Antivirus i 1994. Firmaet lever i dag dels af RAV, dels af konsulentvirksomhed inden for IT-sikkerhed og dels af at distribuere og implementere sikkerhedsløsninger til Windows og Novell.

Microsoft forklarer købet af den rumænske virksomhed som næste skridt i Trustworthy Computing-strategien. Med købet vil Microsoft sikre de formodede to-tredjedele af Windows-brugerne, som ikke har installeret antivirus-software. Selv om der ikke er kommet nogen konkret forklaring på, hvordan teknologien skal udnyttes, er ideen, at der skal laves en abonnementstjeneste til Windows-brugerne.

»Hvis brugerne ønsker at benytte antivirus-software fra Microsoft, skal de have muligheden. Vores absolutte mål er at sikre flere af brugerne,« sagde Mike Nash, der er vicedirektør for Microsoft's Security Business Unit i forbindelse med offentliggørelsen af købet.

Amerikanske aktieanalytikere sammenligner Microsofts indtog på antivirus-markedet med firmaets angreb på browser-markedet i midten af halvfemserne. Et angreb, der resulterede i at datidens markedsleder, Netscape, nu er endt som en fodnote i internet-historien. Og børsen i USA reagerede da også prompte ved nyheden. Ifølge CNet faldt værdien af antivirus-firmaerne Symantec og Network Associates' aktier mildt i løbet af tirsdag.

Antivirus-leverandøren Trend Micro byder til gengæld opkøbet velkommen. I en pressemeddelelse skriver selskabet, at de ser opkøbet som en nødvendig komponent i opbygningen af Microsofts Trustworthy Computing forretningsstrategi.

»Trend Micros vision er at skabe en sikker verden for udveksling af digital information, og Microsofts seneste skridt vil hjælpe med at gøre vejen mod målet kortere,« siger Steve Chang, CEO og grundlægger af Trend Micro.

Microsoft er sammen med Trend Micro og Network Associates med i informationssamarbejdet Virus Information Alliance (VIA) som blev grundlagt den 19. maj. VIA skal sørge for at parterne holder hinanden kontinuerligt opdateret med informationer om virus og orme.

Microsoft forsikrer at selskabet vil forsætte både dette samarbejde og samarbejdet med øvrige antivirusleverandører.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere