TDC sælger mobilnettet til Ericsson

TDC har solgt driften af mobilnettet til svenske Ericsson. Det betyder færre medarbejdere i TDC.

TDC har solgt driften, udviklingen og vedligeholdelsen af deres mobilnet til svenske Ericsson. Det betyder blandt andet, at TDC kan skære betydeligt i medarbejderstaben.

"Aftalen med Ericsson er i nøje overensstemmelse med TDC's nye strategi om gennem forenkling og effektivisering at skabe et solidt fundament i it og netværk, som er med til at sikre TDC's konkurrenceevne til gavn for kunderne," siger administrerende direktør og koncernchef i TDC, Jens Alder.

Ifølge epn.dk drager TDC yderligere fordel af, at være det første større mobilselskab, der udliciterer driften af sit mobilnet. En eller flere af de andre store spillere på banen Telia, Sonofon og 3, forventes at følge TDC's eksempel og overlade driften af deres mobilnet til Ericsson, fordi det ganke enkelt er billigere og mere lukrativt for Ericsson at drive ét samlet net, end flere forskellige.

»TDC's fordel er, at de kan slippe af med flest medarbejdere. Det næste mobilselskab, som indgår kontrakt med Ericcson kan ikke slippe af med lige så mange medarbejdere (...) fordi selskabet i forvejen har overtaget TDC's medarbejdere," siger teleanalytiker John Strand, Strand Consult

Cirka 220 TDC-medarbejdere flytter med arbejdsopgaverne til Ericsson. Vilkårene for de overflyttede medarbejdere er sikret i aftalen, og de får "mulighed for personlig og faglig udvikling i en branche i vækst og med et internationalt perspektiv", lover TDC.

Ericssons koncernchef, Carl-Henric Svanberg, udtaler om partnerskabsaftalen:
"For os er aftalen helt på linje med Ericsson's strategi inden for managed services, og netop ansvaret for at drive og udbygge TDC's mobilnet kombineret med medarbejdernes viden og kompetencer bliver byggestenene for ekspansion og vækst i det nordiske marked."

Ericsson har i forvejen over 100 lignende aftaler over hele verden, men managed service-aftalen med TDC er et afgørende gennembrud for Ericsson i Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere