Statsligt lønsystem fortsat ustabilt

Det stormombruste statslige lønsystem, Statens Lønsystem (SLS) kører fortsat ustabilt. Det fastslår den følgegruppe, der er sat til at holde et vågent øje med det 426 millioner kroner store projekt.

Efter mere end 13 års arbejde er det omstridte Statens Lønsystem (SLS) stadig ikke ved fuld vigør. I marts i år var systemet indført i alle statslige myndigheder, men det kniber fortsat med driftsstabiliteten i det 426 millioner kroner dyre projekt, der blev søsat tilbage i 1991.

Det fremgår af den statusrapport for andet kvartal af 2004, som den særlige SLS-følgegruppe har sendt til finansminister Thor Pedersen og Folketingets Finansudvalg.

»Det må konstateres, at driftsstabiliteten vedrørende SLS fortsat ikke er tilfredsstillende. Der er perioder med driftsforstyrrelser, som bl.a. medfører, at brugerne ikke har den forudsatte adgang til systemet, ligesom svartiderne generelt er for lange,« skriver følgegruppen i sin rapport.

De konkrete tal bag den formelle formulering fra følgegruppen viser, at SLS har været nede mindst 10 gange af flere timers varighed det seneste halve år. Det fremgår af den e-mailnyhedstjeneste, som Økonomistyrelsen, der har ansvaret for SLS, bruger til at underrette de forskellige offentlige myndigheder om ændringer i SLS.

IT-avisen ComON kunne i juni afsløre hvordan løn-oplysninger for flere tusinde medarbejdere er nødt til at blive håndindtastet i SLS, fordi systemet ikke kan snakke sammen med de tidsregistreringssystemer, som mange offentlige myndigheder bruger til at registrere hvilke tillæg medarbejderne er berettigede til.

Følgegruppen blev nedsat i 2002 for at holde snor i det skandaleramte projekt. Oprindeligt var det meningen at følgegruppen skulle have afleveret sin sidste rapport efter første kvartal i år, men fortsatte problemer med de data, der trækkes ud af systemet og manglende driftsstabilitet har gjort at følgegruppen er fortsat sit arbejde.

Følgegruppen består af Erik Bonnerup, Hans Henrik Høgsbro Østergaard og Mogens Pedersen. Erik Bonnerup og Hans Henrik Høgsbro Østergaard er henholdsvis tidligere bestyrelsesformand og direktør for det it-firma, CSC, der står for arbejdet med at udvikle SLS. Mogens Pedersen er budgetchef i Finansministeriet - det ministerium, som har det overordnede ansvar for SLS. Men før sommerferien slog finansminister Thor Pedersen fast, at han ikke ser noget problem i de tre følgegruppemedlemmers kasketter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere