Apple lukker Google ude

Googles millionsatsning i AdMob kan blive handicappet af stopklods fra Apple.

Apple er i krigshumør i øjeblikket.

Først gik æble-producenten i clinch med Adobe på grund af Flash, og nu lader det til, at Apple er på vej i nærkamp med Google.
Slagmarken er reklamer på mobiltelefoner.

Her har parterne tidligere krydset klinger, da begge firmaer viste interesse for firmaet AdMob, som har fundet en god metode til at lægge reklamer på mobile hjemmesider og i apps. Google endte med at købe AdMob for et milliardbeløb.

Og det er stadig AdMob striden handler om. Ifølge flere medier har Apple ændret sine betingelser, så firmaet kan holde Googles reklameplatform ude i kulden og væk fra det lukrative reklamemarked, som iPhone er blevet.

Engadget tolker små ændringer i Apples betingelser i det nye styresystem, iOS4, som en måde at spænde ben for Google. Hvis tolkningen af betingelserne er korrekte, så betyder det, at AdMob ikke får adgang til statistik og analyser for de reklamer, som de indlejrer i iPhone apps. Det vil gøre reklamerne næsten ubrugelige for annoncører. Netop iPhone er ellers hurtigt blevet AdMobs største reklamemarked.

Apple har ikke bekræftet tolkningen af deres ændrede betingelser.

Men da Apple i denne uge præsenterede iPhone 4, var der en anden lille drillende kommentar til Google: Apple giver i fremtiden iPhone-ejere mulighed for at fravælge Google som søgemaskine og anvende Bing eller Yahoo i stedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere