Soldater får deres eget Facebook

Forsvaret har haft svært ved at formulere en politik for de ansattes brug af Facebook. Nu får soldaterne deres eget netcommunity.

I sidste måned kunne flere medier afsløre at danske kampenheder i Helmand-provinsen i Afghanistan har brugt Facebook til at koordinere operationer. Der er frygt for, at Taleban har fået adgang til værdifulde oplysninger om køreruter og procedurer ved at lytte med i internet-trafikken. Det fik Forsvaret til at indskærpe reglerne for soldaternes brug af bl.a. Facebook, og nu forsøger Forsvaret så at få de ansatte over i deres helt eget lukkede community.

Den nye internet-tjeneste Soldaterportalen er forbeholdt Forsvarets ansatte og deres pårørende og venner, som skal tilbydes simpel og sikker online-kommunikation. Her er der mulighed for at oprette personlige dagbøger og fotoalbums, så pårørende og venner kan følge med i livet i missionsområderne.

»Vores yngre ansatte er vokset op med sociale medier som MySpace og Facebook og derfor skal vi som organisation naturligvis også arbejde i det univers. Vi mener at have fundet det rette set-up med Soldaterportalen, og ser frem til, hvordan universet udvikler sig,« siger forsvarets kommunikationschef, oberstløjtnant Lars Sønderskov.

Forsvaret betegner portalen som et sikkert alternativ til det mere usikre Facebook, Twitter og MySpace. Som udgangspunkt er alle informationer kun tilgængelige for Forsvarets ansatte og deres pårørende, men medlemmerne bestemmer selv, hvem der skal kunne se ens billeder og læse ens dagbøger. På sigt vil det blive muligt også at sende billeder og statusoplysninger til sine venner på Facebook.

Der er blandt andet en kalenderfunktion, forum og video- og fotoalbum. I det første år er der tale om et pilotprojekt.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere