Statens vaklende it-projekt overlever

Det ambitiøse projekt med at samle statslig it under samme tag så ud til at falde på gulvet. Men nu gennemføres projektet i betydelig begrænset omfang.

Tidligere i år florerede rygter om en lukning af det ambitiøse projekt Statens IT.

Men selv om projektet tilsyneladende var på vej i graven, før det blev søsat, så kommer vi alligevel til at se fødslen af Statens IT. Bare i en begrænset udgave.

Oprindeligt ville projektet have skabt en arbejdsplads for op til 650 it-medarbejdere og de samlede etableringsomkostninger så ud til at snige sig op på næsten en milliard kroner.

Men de tal udsprang af de oprindelige planer, hvor alt statslig it skulle placeres under samme paraply for at spare administration, strøm og så videre.

Den reviderede plan, som Finansministeriet offentliggjorde i går, opdeler projekt "Statens IT" i små bidder, så det i første omgang kun er seks såkaldte "modne" it-fællesskaber, der slås sammen. Det er:

- Beskæftigelsesministeriets It
- Miljøministeriets It
- Koncern it i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
- Kulturministeriets Koncerncenter
- Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations It
- Tværministeriel It (Økonomi- og Erhvervsministeriets og Finansministeriets it)

De seks pionerer forventes sammensmeltet til nytår, og de kommer til at udgøre grundstenen for den videre konsolidering.

De resterende ministerier og institutioner, der ikke ryger ind under paraplyen i første omgang, skal regne med at komme med i 2012.

Finansministeriet oplyser, at fælles-it-projektet i første fase vil beskæftige 225 it-medarbejdere. Ved målstregen skal cirka 500 være beskæftiget. Det forventes at projektet kan spare flere it-stillinger væk over tid. Men der bliver ikke tale om fyringer. De stillinger, som fjernes af effektiviseringen, forsvinder ved naturlig afgang, oplyser Lars Frelle-Petersen.

Ifølge Computerworld.dk forventes investeringer på 300 millioner kroner frem til 2014-15. I 2012-13 forventes årlige besparelser på 150 millioner. Digitaliseringschef Lars Frelle-Petersen siger til avisen, at de neddroslede planer betyder, at planerne om et nyt selvstændigt datacenter er skrinlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere