Advarsler kan stoppe pirater

Den fransk-inspirerede "three strikes"-model kan nedbringe folks piratvirksomhed med 70 procent, viser en ny britisk undersøgelse, som musik- og film-industrien indirekte står bag.

Den omdiskuterede antipirat-strategi, kaldet "three strikes", betyder, at det er internetudbyderen, der skal være vagthund over for kundernes download eller upload af copyright-beskyttet indhold. Bliver man som internetkunde grebet i det een gang, får man en advarsel, anden gang bliver forbindelsen suspenderet, og tredje gang bliver den kappet permanent. Modellen blev første gang formuleret i et forslag til en ny fransk lov.

Nu får "three strikes"-princippet opbakning fra resultatet af en ny britisk undersøgelse, der er baseret på 1.608 besvarelser. Heraf fremgår det nemlig, at hele syv ud af ti ville stoppe pirateriet, hvis de modtog en advarsel fra internetudbyderen om, at deres nettrafik var blevet fundet at være ulovlig.

Undersøgelsen viser også, at teenagere er mere tilbøjelige til at ændre deres netadfærd end ældre internetbrugere. 78 procent af mændene mellem 15 og 19 år oplyser, at de ville stoppe med ulovlig fildeling, hvis de modtag en advarsel. Tallet for mænd i aldergruppen 35-44 er til sammenligning 'kun' 57 procent.

Til gengæld føler hovedparten af de adspurgte sig trygge, når de sidder foran skærmen. Hele 68 procent af undersøgelsens deltagere mener, at det er højst usandsynligt, at de vil blive fanget i at uploade eller downloade ulovligt indhold, sådan som lovgivningen på nuværende tidspunkt er skruet sammen.

Resultaterne er en del af en undersøgelse, kaldet 2008 Digital Entertainment Survey, foretaget af advokatfirmaet Wiggin, der er specialister i medier og teknologi. Wiggins klientdatabase tæller blandt andet BPI (British Phonographic Industry), Paramount Pictures, Virgin Media, 20th Century Fox Film Corp., og Warner Brothers.

2008 Digital Entertainment Survey kan læses i sin fulde længde (249 sider) ved at klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere