Var Bagger psykopatisk rockerven?

Alle aviser jager historier om Stein Bagger. Han bliver fremstillet som en psykopatisk rockerven, der har forladt sin datter for egen vindings skyld. Men hvad ved vi med sikkerhed?

Forklaringerne om IT Factorys konkurs bliver vævet sammen med fakta i et ugennemskueligt net af hurtige avisnyheder.

Følgende ved vi med sikkerhed: IT Factorys succes bygger på snyd og bedrag. Bestyrelsesformand og investor Asger Jensby har begæret virksomheden konkurs.

Den tidligere direktør Stein Bagger bliver eftersøgt af Interpol efter hans kone lørdag meldte ham forsvundet i Dubai. Stein Bagger har en otte-årig datter.

Stein Baggers firma Agios ejede sammen med Asger Jensby og partneres JMI Invest IT Factory. Ejerkredsen har skudt godt 12-20 millioner ind i IT Factory siden 2003. Alene i regnskabsårene 2006 0g 2007 har de hevet 48 millioner kroner ud af IT Factory i alt. Dermed har investeringen givet overskud for ejerne. Derudover fik IT Factory værdien i JMI Invest til at skyde i vejret med en massiv, men fiktiv, omsætning. JMI Invest har en bankgæld på 325 millioner kroner.

Nordsjællands politis afdeling for økonomiske kriminalitet har i over et år undersøgt IT Factory og Stein Bagger i forbindelse med momssnyd. Anmeldelsen fra SKAT går på IT Factory og Stein Bagger.

IT Factory havde planer om, at lancere det egenudviklede produkt Platform As A Service produkt. Det skulle lanceres i begyndelsen af 2009.

Bloggeren Dorte Toft begyndte i et blogindlæg den 11. august i år, at undre sig over IT Factorys fænomenale vækst.

Ovenstående ved vi med sikkerhed. Nedenstående er hvad parterne i sagen har forklaret.

Ifølge Bestyrelsesformand i IT Factory og medejer af JMI Invest Asger Jensby, så blev han ringet op 03.00 natten til fredag af Stein Baggers hustru Anette Uttenthal, der fortæller, at Bagger er væk. Nogenlunde samtidig indtraf en mystisk begivenhed, der fik Jensby til at frygte en sammenhæng mellem Baggers forsvinden og IT Factorys økonomi. Fredag fra morgenstunden indledte han en minituøs jagt på uregelmæssigheder i IT Factorys økonomi. Lørdag aften opdager han et nøglekort og forstår, at kortet skal bruges til en dør på et nærliggende hotel. Her finder han papirer der viser, at Bagger systematisk har pumpet IT Factorys værdi op via skyggetransaktioner. Jensby finder dokumenter med hans underskrift, som han ikke har underskrevet. Der er blevet svindlet for mindst en halv milliard kroner.
Ifølge tidligere pressechef i IT Factory Erik Ove, så har Bagger bedraget systematisk i flere år, men hotelrummet blev først lejet 14 dage tidligere.
Det er Jensbys version af begivenhederne.

Erik Ove fortæller også, Jensby i fredags blev kontaktet af en person, der påstod, at han var Stein Baggers partner i Agios. Manden var blevet slået ned af ukendte gerningsmænd mandagen før. Jensby og manden holder et møde lørdag.

Bagger har i øvrigt tætte rockerrelationer. Ifølge Ekstra Bladets højststående kilder i politiet, så rejste Bagger på et privatchartret fly sammen med to Hells Angels rocker topfolk for nylig. Rockeren Jønke har overfor BT bekræftet, at HA'eren Brian Sandberg var Stein Baggers personlige bodyguard.

Ifølge oplysninger fra Asger Jensby, så er Stein Baggers pas stemplet ud af De Forenede Arabiske Emirater klokken 13.00 lokal tid. De mest sandsynlige destinationer er dermed til Genève kl. 13:55, til Paris kl. 14:10 og til Chennai i Indien kl. 14:10.

Derudover har Bagger gjort sig skyldig i at lyve om sin uddannelse, og hans kone elsker ham i øvrigt stadig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere