Glostrup Politi har nu rejst tiltale mod en afdelingschef hos Kemp & Lauritzen i sagen om industrispionage mod Dansk Monitor Service i Rødovre. Direktøren for Dansk Monitor Service glæder sig over, at der endelig sker noget i sagen.
»Det er tilfredsstillende, at politiet endelig har fået fat om sagen. Det er godt, at der er rejst tiltale, så vi er sikker på, at der kommer en domstolsvurdering af sagen,« siger direktøren for Dansk Monitor Service, Henrik Cramer, til ComON i dag.
Vicekriminalinspektør Kai Herman fra Glostrup Politi bekræfter over for ComON, at der er rejst tiltale i sagen, og at den nu er sendt videre til retten.
Den anklagede, der er afdelingschef hos Kemp & Lauritzen, er blevet sigtet for 12 gange i dagene 16. til 18. og 22. til 24. juni 2004 med forsæt at have forsøgt at skaffe sig adgang til oplysninger om virksomhedens forretningshemmeligheder. Den tiltalte er sigtet for at have forsøgt at skaffe sig oplysninger om, hvilke opgaver en konkret underleverandør udførte for Dansk Monitor Service.
»Vi ved, at der er rejst tiltale mod en af vores medarbejdere i sagen, men der er ikke blevet rejst tiltale mod os. Vi anser det for at være et privat anliggende, og Kemp & Lauritzen er ikke involveret overhovedet,« siger Knud Degenkolw, der er direktør for el-installationer i Kemp & Lauritzen til ComON.
Den anklagede er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 263, der kan give op til fire års fængsel. Hvis den ulovlige indtrængen var sket bare få uger senere, ville strafferammen dog have været seks års fængsel, fordi der kom en lovændring 1. juli 2004, som hævede strafferammen for industrispionage fra fire til seks års fængsel.
Sagen kan vise sig at få stor betydning, fordi den kan bane vejen for en mere effektiv indsats mod industrispionage i fremtiden. Industripionage får nemlig i mange tilfælde ingen konsekvenser, fordi politiet vurderer, at det ikke vil være muligt at vinde en sag.