Kemp & Lauritzen-ansat sigtet for industrispionage

Glostrup Politi tiltaler en afdelingschef hos Kemp & Lauritzen for industrispionage mod Dansk Monitor Service. Hos Dansk Monitor Service er der tilfredshed med, at sagen nu fører til anklage.

Glostrup Politi har nu rejst tiltale mod en afdelingschef hos Kemp & Lauritzen i sagen om industrispionage mod Dansk Monitor Service i Rødovre. Direktøren for Dansk Monitor Service glæder sig over, at der endelig sker noget i sagen.

»Det er tilfredsstillende, at politiet endelig har fået fat om sagen. Det er godt, at der er rejst tiltale, så vi er sikker på, at der kommer en domstolsvurdering af sagen,« siger direktøren for Dansk Monitor Service, Henrik Cramer, til ComON i dag.

Vicekriminalinspektør Kai Herman fra Glostrup Politi bekræfter over for ComON, at der er rejst tiltale i sagen, og at den nu er sendt videre til retten.

Den anklagede, der er afdelingschef hos Kemp & Lauritzen, er blevet sigtet for 12 gange i dagene 16. til 18. og 22. til 24. juni 2004 med forsæt at have forsøgt at skaffe sig adgang til oplysninger om virksomhedens forretningshemmeligheder. Den tiltalte er sigtet for at have forsøgt at skaffe sig oplysninger om, hvilke opgaver en konkret underleverandør udførte for Dansk Monitor Service.

»Vi ved, at der er rejst tiltale mod en af vores medarbejdere i sagen, men der er ikke blevet rejst tiltale mod os. Vi anser det for at være et privat anliggende, og Kemp & Lauritzen er ikke involveret overhovedet,« siger Knud Degenkolw, der er direktør for el-installationer i Kemp & Lauritzen til ComON.

Den anklagede er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 263, der kan give op til fire års fængsel. Hvis den ulovlige indtrængen var sket bare få uger senere, ville strafferammen dog have været seks års fængsel, fordi der kom en lovændring 1. juli 2004, som hævede strafferammen for industrispionage fra fire til seks års fængsel.

Sagen kan vise sig at få stor betydning, fordi den kan bane vejen for en mere effektiv indsats mod industrispionage i fremtiden. Industripionage får nemlig i mange tilfælde ingen konsekvenser, fordi politiet vurderer, at det ikke vil være muligt at vinde en sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere