Artikel top billede

Dong dropper at hverve nye fibernetkunder

Dong har reelt lukket for nye kunder til fibernetttet. Alle kampagner er indstillet, mens de forsøger at finde en køber til fibernettet.

Dong vil ikke længere levere fibernet til nye kunder. Heller ikke selv om fiberen allerede er gravet ned. De stopper med øjeblikkelig virkning alle kampagner, der skal hverve nye kunder.

Det er gået ud over Thomas Pedersen. For 14 dage siden bekræftede Dong ellers, at de kunne levere fibernet til hans nye hus. Men da han i dag ville indgå den endelige aftale var svaret nej.

"Jeg fik den besked, at Dong for tiden ikke opretter nye installationer ude i områderne," siger Thomas Pedersen til ComOn.

Da ComOn tidligere i dag kontaktede Dong, bekræftede presseafdelingen, at Dong har lukket for nye kunder, mens de forhandler med en interesseret køber. Hvad der skal ske, hvis den handel falder til jorden, er Dong endnu ikke afklaret omkring. Derfor "opretter Dong ikke nye installationer ude i områderne" som Thomas Pedersen fik besked om i morges.

Men senere i dag vendte Dong tilbage med en ny udtalelse.

"Vi har ikke generelt lukket for tilmeldinger. Hvis man bor i et "aktivt" område, dvs. hvor der er lagt fiberrør i jorden, og der er aktiv node, kan man fortsat blive fibernetkunde. Men vi går ikke aktivt ud med kampagner før vi er færdig med den proces, der startede i maj 2009 hvor vi undersøger mulighederne for enten at indgå partnerskab eller finde en køber til fiberaktiviteterne. Vi arbejder fortsat videre med at levere de ydelser og installationer, hvor der er indgået bindende aftaler," hedder det i den modererede udmelding.

Det er dog det samme som et nej til nye kunder. Selv om fiberkablerne allerede er lagt ned, kan man kun få fibernet, hvis Dong kan se et større indtjeningspotentiale i området. Det betyder reelt, at Thomas Pedersen selv skal alliere sig med en stor del af sine nærmeste naboer for at de kan få fibernet. Det bliver vanskeligt uden de favorable vilkår og den gratis Playstation 3 Slim, som Dong tidligere har lokket kunderne med i deres kampagner.

Den modererede udtalelse fra Dong kan skyldes, at signalet om, at Dong ikke længere optager nye kunder, kan svække Dong i forhandlingerne med køberen. Det er almindelig kendt, at Dong er træt af fibereventyret og vil af med forretningen. TDC er interesseret i at købe fibernettet. Flere politikere er modstandere af den model, da de frygter at TDC udbygger sin magtposition på bredbåndmarkedet til noget der nærmer sig et monopol. Videnskabsminister Helge Sander har dog afvist, at lovgivningen forhindrer TDC i at købe Dongs fibernet.

Dongs seneste halvårsregnskab viste, at overskuddet var halveret i første halvår af 2009. Omsætningen steg, men lave priser på olie og gas gik hårdt ud over indtjeningen, der faldt fra 3 milliarder til 1,3 milliard kroner. Derfor har Dong besluttet at skære kraftigt ned på udgifterne. Indtil videre har elselskabernes fiberneteventyr kostet 7,5 milliarder kroner. Omkring 150.000 danskere er tilsluttet fibernettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere