Første version af digital signatur kun til Windows

Den første version af den digitale signatur er forbeholdt Windows-brugere. TDC håber at open-source-samfundet vil udvikle en alternativ version til andre platforme.

Om en måned modtager 4,5 millioner danskere en kode sammen med selvangivelsen, som kan bruges til at installere en gratis digital signatur - men kun hvis man er kunde hos Microsoft. Windows er nemlig en forudsætning, hvis man vil benytte TDC's digitale signatur.

I forbindelse med projektkonkurrencen om den digitale signatur har Videnskabsministeriet krævet, at den elektroniske underskrift også bliver tilgængelig på open-source-platforme. TDC opfylder dette krav med en generel Java-version af den digitale signatur, som skal være klar til brug den 1. maj.

»Den kan løse det umiddelbare behov, men det er ikke sikkert at den rammer lige plet første gang,« siger Morten Storm Petersen, som er afdelingsleder hos TDC Internet.

Han håber at danske open-source-programmører kan begejstres for opgaven med at videreudvikle Java-løsningen i samarbejde med TDC.

»Rent praktisk vil vi starte et open-source-initiativ og stille et miljø til rådighed, hvor programmører kan videreudvikle løsningen. Jeg oplever at der er mange stærke kræfter i open-source-samfundet,« siger Morten Storm Petersen.

I stedet for at skabe versioner af signaturen til en række forskellige platforme - Windows, Mac, Linux - har TDC valgt at begrænse sig til to versioner. Dels en Windows-baseret udgave, som er klar i næste måned, og dels en kommende Java-version, som skal dække alle andre platforme.

Det betyder, at det kun bliver Windows-brugere, som får en udgave af signaturen, der er skræddersyet specielt til deres platform. Alle andre må nøjes med en generisk løsning, der er underlagt Java-sprogets begrænsninger - og hvor den videre udvikling afhænger af, at frivillige open-source-programmører vil engagere sig i opgaven.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere