Ny RFID-teknologi skal beskytte mod misbrug

IBM har udviklet et specielt RFID-radiomærke, hvor forbrugeren kan rive antennen af og dermed begrænse rækkevidden.

RFID-teknologien bliver spået et stort potentiale i detailhandelen, men mange er bekymret over, at de små radiomærker kunne bruges til skjult overvågning. IBM har nu udviklet et afrivningsmærke (Clipped Tag), der skal sikre privatlivets fred samtidig med, at fordelene i teknologien bibeholdes.

I supermarkeder kan RFID eksempelvis bruges til at forsyne alle varerne med et lille radiomærke, der aflæses af en scanner ved kassen - uden at man behøver lægge varerne op på båndet. Men problemet er, at radiomærket fortsat er aktivt, når man forlader butikken - enhver med en radioscanner kunne f.eks. udlæse indholdet af en indkøbspose.

Det har medført krav om, at RFID-mærker bliver »slået ihjel« ved kassen, så indholdet ikke længere kan læses. Men dermed mister man muligheden for at gemme produkt-informationer, f.eks. vaskeanvisninger for beklædning eller indholdsdeklaration for madvarer.

IBM mener nu, at man har fundet et kompromis med Clipped Tag, hvor forbrugerne kan afrive det meste af et RFID-mærkes antenne og dermed reducere mærkets rækkevidde til nogle få centimeter.

Radiomærket bliver altså ikke deaktiveret, men det kan heller ikke læses uden at holde scanneren helt tæt ved mærket.

»IBM's Clipped Tag-koncept er en elegant måde at udnytte fordelene ved RFID på samtidig med, at privatlivets fred beskyttes. Vi er glade for at være den første virksomhed i vores branche, der fører konceptet ud i livet,« siger Andris Lauris, underdirektør for forretningsudvikling hos Marnlen Management Ltd, der netop har indgået en licensaftale med IBM om produktion af mærket.

Marnlen RFiD og IBM's Paul Moskowitz, en af mærkets opfindere, har arbejdet sammen siden juli for at påvise, at det er muligt at anvende intelligente etiketter, der indeholder Clipped Tags.

»Clipped Tag lægger beskyttelsen af privatlivets fred i hænderne på forbrugeren, eftersom mærket giver forbrugeren en visuel bekræftelse på ændringen i dets rækkevidde. Hos IBM mener vi, at vellykket handel er baseret på tillid,« siger Paul Moskowitz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere