Frygt bremser stadig internethandel

Selvom danskere bruger flere penge end nogensinde på nettet viser en undersøgelse, at potentialet i e-handel slet ikke er udnyttet.

Frygt for at miste personlige oplysninger på nettet gør, at mange stadig ikke vil handle på nettet. Det viser en amerikansk undersøgelse fra Cyber Security Industry Alliance. Halvdelen af de adspurgte vil slet ikke bruge e-handel, fordi de frygter at deres data kan blive misbrugt. 97 procent er desuden bange for, at deres identitet kan blive stjålet ved at e-handle, mens 93 pct. opfatter spyware som et alvorligt problem.

Kun 28 pct. af amerikanerne mener at landets myndigheder har gjort nok for at bekæmpe problemer med identitets-tyveri og spyware, mens 70 pct. efterlyser nye og skrappere love for at beskytte personfølsomme oplysninger.

I Danmark viser nye tal fra Mastercard, at kreditkort-ejere i gennemsnit køber for 1.200 kroner når kortet bruges på nettet. Det er en stigning på 91 pct. i løbet af et år.

Men it-konsulent Søren Andersen fra Dansk Handel & Service mener at potentialet er langt større.

»Undersøgelsen kortlægger at transaktionerne foretages hovedsageligt i forbindelse med køb af rejser, herunder fly og hoteller, ligesom nettet bruges til at tanke mobiltelefoner op med. Vi mangler derfor stadig at få ordentlig gang i salg af dagligvarer, tøj og forbrugsvarer,« siger Søren Andersen til ComON.

Den amerikanske undersøgelse fra den stærkt politiske Cyber Security Industry Alliance viser desuden, at 45 procent af amerikanerne opfatter småsvindlere og fingernemme teenagere som den største trussel mod internet, mens kun 36 pct. mener at fjendtlige stater, organiserede kriminelle og terrorister udgør den mest alvorlige fare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere