Sådan fungerer TDCs gratis musik

TDC afslørede i eftermiddags yderligere detaljer for deres store satsning med gratis musik til sine kunder. Læs mere om det skelsættende initiativ her.

Der var ikke tale om en aprilsnar, da TDC i dag lancerede gratis musikdownload til sine kunder. Det er ellers først lidt over midnat, at TDC åbner for sin nye tjeneste PLAY.

Men den er altså god nok. Som TDC-kunde har man i fremtiden gratis adgang til musik fra sin computer eller mobiltelefon.

Med et TDC-login eller en digital signatur kan man hente musikken i TDCs eksisterende musikbutik på nettet. Her ligger der 1,8 millioner sange. Cirka en million af dem er tilgængelige via Play.

Men der er dog visse forbehold, som skal nævnes.

Man kan ikke brænde den hentede musik. Man kan ikke flytte musikken fra pc til mobiltelefon.

Stort set alle abonnementstyper på både mobiltelefoni og bredbånd er omfattet af aftalen. Men der er dog enkelte undtagelser. Det er især erhvervs-abonnementer, der ikke er omfattet. Hjemmearbejdspladser og medarbejderbredbånd er dog omfattet.

Hvis man vil hente musik via sin mobiltelefon, kan man kun hente en sang ad gangen. Til gengæld skal man ikke betale for datatrafikken.
Hvis man vil hente hele albums skal det gøres på computeren.

Beskyttet indhold

Musikken, som man kan hente hos TDC, er beskyttet af en række undtagelser.

Selve formatet er AAC/AAC+ (48 kbit/s) til mobiltelefoner og WMA (192 kbit/s), når man henter via computeren.

Filerne er beskyttet licenser, hvilet TDCs partner, firmaet 24/7 Entertainment, har stået for.

Medstifter af 24/7 Entertainment, Frank Taubert, oplyser overfor ComON, at selskabet anvender Windows Media DRM i den seneste 10.1 version for online downloads, mens tjenesten til mobiltelefoner benytter OMA DRM.

Det vil sige, at musikken kun kan afspilles, hvis man har hentet en licens. Så længe man er abonnent kan man hente licenser. Når man opsiger sit abonnement kan man høre musikken på computeren i 30 dage. På telefonen kan man høre musiknumrene 100 gange, før der skal hentes ny licens.

Windows media DRM har ikke altid været lige ubrydelig i tidligere versioner, men Frank Taubert føler sig på sikker grund:

»Alle de store pladeselskaber har sagt god for den, og det er det vigtigste. Selvfølgelig kan man aldrig få en 100 procent udbrydelig beskyttelse, sådan er virkeligheden,« siger han til ComON.

Han vurderer, at flere andre teleselskaber i Europa i nær fremtid vil følge TDCs skridt og tilbyde lignende tjenester med gratis musik til kunderne.

»Men foreløbigt er TDC pioneren,« siger han.

Nye skridt

Den nye satsning er muligt, fordi TDC betaler pladeselskaberne og kunstnerne for indholdet. Desuden har TDC indgået en aftale med KODA, der repræsenterer komponisterne i Danmark.

Direktør for KODA siger om initiativet:

»Der er sagt og skrevet meget om, at musik skal flyde som vandet gennem vandhanerne - men som det første teleselskab i verden er det lykkedes TDC at skabe en musiktjeneste, der for alvor gør det let og lovligt for selskabets bredbånds- og mobilkunder at bruge musikken on-line uden ekstra omkostninger. Det er særligt værd at bemærke, at TDC har gjort et stort arbejde for at få den danske musik med - det kommer til at gavne de mange tusinde danske kunstnere, som er medlemmer af KODA.«

Der er mere information at hente hos TDC, når Play åbnes i morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere