Artikel top billede

Roskilde Festivals bookingsystem accepterer hvad som helst

Festival fravalgte data-validering, fordi det var dyrt.

Roskilde Festival lader i år sine gæster booke en teltplads via nettet for at undgå kaos på campingpladsen. Men det nye bookingsystem er langt fra nogen garanti for mindre kaos.

For at booke en plads kræver festivalledelsen, at man indtaster sit billetnummer i bookingsystemet.

Men der er ingen validering af om billetnummeret rent faktisk er validt - eller om det over hovedet eksisterer.

Man kan altså taste hvad som helst for at reservere en plads.

Det betyder ikke, at man kan snyde sig ind på området, men det betyder, at festivalen ikke nødvendigvis får et præcist billede af, hvor mange gæster, der ønsker at campere i de forskellige områder, fordi man i øjeblikket kan booke teltplads – uden at have en billet. Det kan være vigtigt for gæsterne på Roskilde Festival, hvor der altid er rift om pladserne.

”Det er rigtigt, at der ikke er nogen digital validering. Det har vi overvejet, men fravalgt. Problemet er, at vi sælger vores billetter gennem otte forskellige billet-forhandlere. Da vi undersøgte, hvad det ville koste at indbygge validering, fandt vi ud af, at det ville blive meget dyrt. Og for os har det været vigtig, at systemet forbliver gratis for vores gæster. Derfor har vi valgt denne lowkey-løsning i første omgang – og så må vi foretage en eventuel validering manuelt her fra kontoret, hvis der bliver indtastet åbenlyst forkerte tal,” siger talskvinde Christina Bilde på festivalen.

Der foregår ikke nogen validering på campingpladsen. Her skal man blot fremvise sin udprintede reservering og have et festival-armbånd om håndleddet.

Giver overblik
Men festivalen regner ikke med, at nogen gæster har behov for at snyde, forklarer Christina Bilde, der fortæller, at systemet blot skal give et nogenlunde realistisk billede af behovet for pladser.

Festivalen oplyser, at der i år er skaffet mange flere campingarealer end de seneste år, og at de mest eftertragtede pladser slet ikke kan forhåndsbookes. Desuden gælder campingbookningerne til de tre arealer kun mellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 8.00. Herefter kan alle få adgang.

Det er muligt at booke 20.000 pladser via systemet, og der er langt fra udsolgt endnu. En dag efter systemet åbnede, var der kun booket cirka 2.000 pladser. Den beskedne interesse kan hænge sammen med, at serverne blev sendt i knæ mandag aften på grund af mange besøgende på Roskilde Festivals hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere