Kulturministeriet udgiver guide for spiludviklere

En ny guide skal hjælpe alle dem som har fået en god ide til f.eks. et computerspil og ønsker retlig beskyttelse.

Kulturministeriet og Patent- og Varemærkestyrelsen har udgivet en guide på 16 sider, »Beskyttelse af spil og koncepter,« som skal hjælpe alle dem, der har fået en god ide til et computerspil, et tv-program eller lignende.

Det er ikke muligt at tage patent på et spil. F.eks. kan opfinderen af bordhockey ikke patentere selve ideen med at lave et spillebord med en luftpude. Derimod kan man patentere det bord, som faktisk fører idéen ud i livet, eller en bestemt fremstillingsmetode, som anvendes til at producere dele til brug for et spil.

Et brætspil kan eksempelvis beskyttes igennem en kombination af de danske rettighedstyper. Spillets navn kan varemærkebeskyttes, mens brættet og brikkerne måske kan designbeskyttes.

»Samfundet bliver stadigt mere komplekst, ikke mindst når det gælder de juridiske regler - samtidig med, at behovet for kendskab til disse regler øges i takt med udviklingen af videns- og informations-samfundet. Derfor hilser jeg det velkomment, at vi med et tværministerielt initiativ forbedrer informationen for alle dem, der driver innovationen frem med gode ideer, som de selvfølgelig ønsker at beskytte så godt som muligt,« kommenterer kulturminister Brian Mikkelsen.

Guiden kan downloades på Kulturministeriets hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere