Web-Guiden uge 5



Computer og Internet




Web Site Garage


Når man selv laver sine sider kan der godt være ting som man glemmer at kontrollere. Det kan være at der er links eller funktioner der ikke virker som de skal, eller noget andet der er gået galt. På denne side kan man få tjekket sin egen hjemmeside. Prøvesynet, der giver en ide om hvor grundig man har været, er endda gratis. Det er en god ide at kigge forbi denne side hvis man har slidt i det med at lave sin egen side.


http://www.websitegarage.com/




Web Forum


Opslagstavler og diskussionssider er ganske populære på nettet, og hvorfor ikke få sin egen. Det kan lade sig gøre på denne side. Jeg skal lige nævne at der ikke er tale om chatkanaler, men om opslagstavle-typen. Det eneste der kræves for at man kan bruge denne service er at man ikke bruger den kommercielt.

http://www.hi-fun.com/users/forum/



The CGI Resource Index


CGI/Perl er et meget udbredt programmeringssprog på nettet, og skulle man have lyst til at kaste sig over det (eller er man allerede i gang) kan man hente hjælp og ideer på denne side. Ud over diskussioner og nyheder er der også en masse færdige programmer man kan hente.


www.cgi-resources.com



Year 2000 Resource Links


Hvad sker der med computerne i år 2000??? Det er et spørgsmål som medierne har brugt meget tid og plads på. Nu kan man læse en masse indlæg om sagen på denne side. Her er debat om hvor alvorligt problemet er, software der kan hjælpe og en del ikke så seriøse indslag.

http://www.geocities.com/Area51/Cavern/5541/year2000.html



Windows95 Annoyances


Der er mange Windows 95 hade-sider, men denne skiller sig klart ud fra de andre. I stedet for bare at beklage sig, er der faktisk en utroligt masse gode råd om hvordan man lære at leve med Win 95 og alle dens fejl. Her er noget om næsten alle kroge i Win 95.

www.annoyances.org/win95/






Det offentlige


EU Nyheder


Her i tiden op imod den næste folkeafstemning om EU, er der sikkert mange der vil gå på nettet for at finde informationer. Her er en god side, fra en lidt uventet kant. Det er Danmarks Biblioteksskole der har begået en side fyldt med pressemeddelelser, kalendere fra Europa kommissionen og links til databaser man kan søge i.


http://ix.db.dk/eu-k941ln/




Erhverv og økonomi


Økologisk vin


Niche produktion er nok blevet en del lettere efter at Internettet er blevet populært. Her er endnu en virksomhed der har lavet en flot side for at komme ud med sine produkter. Firmaet sælger økologisk vin og har lavet en pæn side, der er nem at finde rundt på og hvor det er let at bestille sin vin online.


www.godset.dk




City Briller


Selv om man burde kunne sælge alt over Internettet så er der måske også varer hvor man lige burde overveje to gange. På denne side kan man købe kontaktlinser over nettet, men ville det ikke være meget behageligt at have nogen til at kontrollere om det hele nu fungerede tilfredsstillende. Af egen erfaring ved jeg at der kan gå en hel del galt med kontaktlinser, så måske er det ikke en så god ide alligevel.


www.citybriller.dk






Kunst & kultur


Aikman Archive Classics


Hvis man kan lide filmklassikere så er der to godbidder her. Det er stumfilms klassikerne "The Cabinet of Dr. Caligari" og "Nosferatu" fra den tyske ekspressionistiske periode. Filmen ligger i real video format, og er måske ikke så kønne at se på, men hellere lidt end ingenting.


www.thesync.com










Misc og bizar





Al Bundy


Manden over alle mænd?? Det er der i alle tilfælde mange der mener at Al Bundy fra tv serien "Vores værste år". På Al's hjemmeside/fan side kan man selvfølge læse alt om personerne i serien, men ud over det kan man også skrive til dem. Det er en side for dem der gider at side alt for længe oppe for at se afsnit som har været vist fire gange før.

www.albundy.com



Danske Mailing-lists


Denne side kan være ganske brugbar, men af en eller anden grund er der ikke særligt mange der har lagt mærke til den. Det er en side der har en oversigt over danske mailing-lister. Disse er kategoriserede efter emne i et layout der er MEGET inspireret af Jubii, men som derfor også føles meget hjemligt.


http://www.jipe.dk/lists/



Kattefotografering


Dette er en af de mere usædvanlige beskæftigelser, i alle tilfælde i undertegnedes øjne. Denne person har specialiseret sig i at fotografere katte. Selvfølgelig, når vi har bryllupsfotografer, børnefotografer og reklamefotografer må vi da også have kattefotografer. Personen bag denne side har opfundet en kasse som kattens stoppes ind i så man kan fotografere den ordentligt (det lyder næsten som noget Dyrenes Beskyttelse burde kigge på, red.). Med de priser som et professionelt kattefoto koster kan man købe mange film og fremkaldelser og ville det ikke være sjovere selv at have taget billedet??

home6.inet.tele.dk/oliwer/ole/



Obskur videnskab


Videnskab og videnskab, det er måske så meget sagt. Det sjove ved det her sted er først og fremmest at det er lidt svært at finde ud af om det er alvorligt ment. Siden rummer oplysninger om hvordan store stats-(og over statslige )konspirationer påvirker os alle sammen. Her kan man finde påstande som at CIA og PET arbejder sammen om at fordumme folk ved hjælp af Internettet, her er et lille citat " At det kunne gå så vidt skyldes blandt andet at de bruger de naturlige magnetiske bølger og lys i en speciel frekvens der skifter hele tiden i en kode som kun underbevidstheden kan opfatte. De har udført deres sider, sådan at de kan manipulere med folkets underbevidsthed.".

home4.inet.tele.dk/milos/



UFOTD


Er der en ting man ikke kan få nok af, så er det ubrugelige informationer. Her er en side der hver dag bringer en ny nytteløs information, man kan også få den tilsendt per e-mail.

www.southhouse.com/useless/







Nyheder & medier



Photopress


Ideen med at man kan få sendt pressefotos digitalt i god kvalitet og meget hurtigt er egentligt god nok. Det er da også baggrunden for denne side. Fotografen tilbyder endda at rykke ud til akutte begivenheder (der står ikke noget om hvor langt han er villig til at køre), så for mindre blade kunne det være en mulighed hvis der ikke er råd til en fast fotograf.


www.photopress.dk




AS Dagbladet


Søgemaskiner her og søgemaskiner der, der er søgemaskiner til alt. Dette er en søgemaskine der søger efter nyheder for en. Det sker ud fra en samling udvalgte nyhedskilder som CNN og andre store amerikanske og internationale nyhedstjenester.

www.information.dk







Social og sundhed



Masseødelæggelsesvåben


Nå ja, jorden skal jo gå under på et eller andet tidspunkt, så hvorfor ikke opfinde nogle dimser der kan sætte lidt fart i processen?? Man kunne tro at der var mennesker der tænkte sådan. På denne private hjemmeside kan man læse uhyggelige fakta om de våben der kan ødelægge hele vores lille latterlige planet på kortere tid end det tager Tele Danmark at oprette en telefonlinje (tre uger, red?).
http://home2.inet.tele.dk/mkjeld/nframes/nf310000.htm






The Triplet Connection


Børn er jo en dejlig ting, der er bare det at somme tider kommer der flere end man havde forventet. Denne side er dedikeret til forældre til trillinger. Der er råd og vejledning om hvordan man klare det når man pludselig står med tre små energibundter i stedet for et eller to som man havde forventet.

www.inreach.com/triplets/






Uddannelse



Kartoflens hjemmeside


Denne side var simpelthen så sød at den skulle med. Det er en 5. klasse der har lavet en side om kartofler. Siden viser at det ikke behøver at være noget stort og flot projekt man sætter ungerne til at lave. Selv små opgaver kan præsenteres pænt og interessant. Siden funger som et godt eksempel på hvordan man kan lade nettet indgå i undervisningen uden at eleverne skal være uddannede grafikere.
www.lyngbjerggaardskolen.dk/kartof/kartofel.htm



Skolen er både et fysisk landskab og et mentalt rum


Denne side præsentere en bog om hvordan man bør bygge skoler. Dem af os der kan huske tilbage til vores egen skolegang kan nok huske at de fysiske rammer faktisk spiller en ganske væsentlig rolle i indlæringsprocessen. Derfor er det også vigtigt at finde ud af hvordan vi får lavet skolerne så børnene får de bedst mulige forhold for at lære noget, det er denne side med til at give et bud på.
http://WWW.AARHUS-AC.DK/skolen/



Education World


Der er ikke så meget at sige om denne side, andet end at det er en database om uddannelser. Basen indeholder over 50.000 internet sider med undervisnings relateret materiale. Her er noget om stort set alle emner.


www.education-world.com






Underholdning


Olympic Winter Games


Nu bryder sports galskaben snart ud igen. I Nagano er dette den officielle hjemmeside. Her er der datoer, tidspunkter og baggrundsinformationer om alle begivenheder. Den adresse vi opgiver her er på engelsk, men der er links til den japanske, hvis man vil have den ægte vare.


www.nagano.olympic.org/today/t_b_e.shtml





Videnskab



The Earthquake Damage Estimation Manual


Hvis man en dag skulle stå med et jordskælv og ikke rigtigt ved hvor slemt det er, så kan man finde hjælp på denne side. Her er tjeklister så man kan beregne jordskælvet ud fra en international standard. Det er en lidt bizar side, men den er ganske interessant.


http://www.nla.go.jp/boushi/manual/eindex.htm



Terra SpaceDock


Her er en privat side som der vist er lagt en del kræfter i. Det der gør siden interessant er en kalender over begivenheder inden for rumforskningen i 1998. På den måde kan man holde sig helt up to date. Der er en kort beskrivelse af projekterne og hvis det er mulighed også et link til den organisation der står for den aktuelle begivenhed.
www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/4264/




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere