Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Ung pirat skal betale erstatning på 36.000 kr.

Antipiratgruppen foretog en omfattende razzia mod Netparty i Esbjerg i 2001. Blandt de 320 deltagere var 14-årige Rasmus Kjeldgaard, som netop er blevet idømt en bøde på 36.000 kroner.

Østre Landsret afgjorde torsdag, at den nu 17-årige Rasmus Kjeldgaard skal betale en erstatning på 36.000 kroner for deling af 2.575 ophavsretsbeskyttede musikfiler ved Netparty 2001 i Esbjerg, hvor 320 personer deltog.

Forsvarer Per Overbeck er overrasket over dommen, fordi bevisførelsen ifølge Overbeck er for svag. Anklagemyndighedens eneste bevis for, hvad der lå på computerens harddisk er et skærmprint. Ifølge Overbeck burde anklagemyndigheden have konfiskeret harddisken som bevismateriale, da skærmprint er nemme at manipulere.

»Jeg synes, afgørelsen er forkert, for du fraviger nogle regler for, hvad du kan fremlægge som bevis i en domstol. Det er meget vidtrækkende, hvis et skærmprint nu er tilstrækkeligt til at bevise indholdet af en computer«, siger forsvarer Per Overbeck.

14. maj i år blev en ung mand frikendt i Vestre Landsret i en lignende sag, fordi politiet ikke havde sikre beviser i sagen. Det eneste bevismateriale var en beslaglagt cd-rom med navne på piratkopierede filer, der skulle stamme fra mandens computer, men man manglede selve harddisken fra computeren.

Domsafgørelsen fra Østre Landsret stadfæster en tidligere afgørelse fra Københavns Byret sidste forår. Alligevel har Per Overbeck sammen med sin klient besluttet at lade sagen gå helt til Højesteret, hvis procesbevillingsnævnet giver lov, skriver Politiken.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere