Ny EU-sag mod Microsoft

EU-Kommissionen har indledt en undersøgelse af Microsoft og Time Warners overtagelse af det amerikanske selskab ContentGuard.

De europæiske konkurrencemyndigheder frygter, at Microsoft er ved at opnå en dominerende position på markedet for Digital Rights Management (DRM). EU-Kommissionen har nu indledt en tilbundsgående undersøgelse af Microsoft og Time Warners overtagelse af det amerikanske selskab ContentGuard i april, skriver Berlingske Tidende.

Det tidligere Xerox-ejede ContentGuard udvikler programmer som beskytter film og musik mod piratkopiering. Microsoft og Time Warner har købt selskabet i forsøget på at etablere en fælles branchestandard for DRM.

»Under Microsoft og Time Warners fælles ejerskab kan ContentGuard have både incitament og mulighed for at påføre Microsofts konkurrenter konkurrencemæssige ulemper på DRM-markedet,« skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Selvom DRM-teknologien i dag fortrinsvis bruges til at beskytte digitalt indhold mod piratkopiering, er perspektivet meget bredere. Det ventes at DRM i stigende grad vil blive brugt i forbindelse med udveksling af alle slags dokumenter, hvor man ønsker at kontrollere, hvilke muligheder modtageren har for at kopiere, videresende eller redigere indholdet.

Ifølge EU-Kommissionen kan Microsofts dominerende markedsposition inden for DRM få konsekvenser for andre markeder, lige fra mobiltelefoni til tekstbehandling. Det fælles opkøb kan desuden forsinke udviklingen af åbne standarder, mener kommissionen.

Den nye EU-undersøgelse skal også fokusere på de konkurrencemæssige konsekvenser af Microsofts vertikale integration i andre markeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere