Unik online-betalingsløsning til studerende

På Aalborg Universitet er det slut med krøllede papkort, når de studerende skal kopiere. De er blevet erstattet af en onlineløsning, hvor beløbet hæves direkte på de studerendes dankort.

Aalborg Universitet indfører som det første universitet herhjemme et system til online betaling af print og kopi for studerende. Løsningen dækker i første omgang ét institut, og hvis løsningen opfylder de stillede forventninger, er det er hensigten, at pilotprojektet på sigt skal udrulles til også at dække de øvrige institutter.

Via en nem og brugervenlig webadgang kan alle studerende på Institut for Arkitektur og Design på Aalborg Universitet nu bruge Dankortet til at tanke op på kopi- og printkontoen. Når de efterfølgende skal printe og kopiere, bliver deres forbrug automatisk registreret og fratrukket deres individuelle konti, der styres via adgangskontrol med brugernavn og password.

Løsningen anvender den såkaldte PAS-teknologi (Print Accounting Server), der styrer alle brugerkonti. Betalingsløsningen, der gør det nemt at anvende Dankort online, er baseret på DIBS (Dansk Internet Betalings System), og alle transaktioner verificeres endeligt af PBS. Dermed indeholder løsningen alle elementer af sikkerhed i transaktionerne.

Baggrunden for pilotprojektet var at få indført en overordnet strategi på hele print- og kopiområdet for at optimere dette med hensyn til administration, papirindkøb og driftsudgifter.

Tidligere benyttede de studerende magnetkort i pap, som kun kunne anvendes til kopimaskiner og ikke til print. Derudover krævede det en person, hvor de studerende kunne købe kortene, og når en projektgruppe arbejdede aftener eller weekender - hvad studerende ofte gør - løb de nemt tør for kopier på magnetkortene.

»Vi valgte at starte på ét institut for at prøve konceptet af, og da Arkitektur og Design alligevel stod foran en udskiftning af printere, var det naturligt at starte her. Små decentrale printere er jo relativt dyre i drift, og én enkelt multifunktionsmaskine kan jo eksempelvis erstatte mange små HP-printere, som der var en del af,« forklarer Henrik Schnoor, afdelingsleder i Teknisk Forvaltning på Aalborg Universitet.

Løsningen indeholder mange detaljerede funktioner, der gør det nemt for de studerende. De kan f.eks. nemt overføre beløb mellem konti, hvis en studerende løber tør og skal låne fra en medstuderende.

»Løsningen på Aalborg Universitet er en af de første af sin slags i Danmark og den første inden for universitetsverdenen. Det unikke ved løsningen er, at den er fuldautomatisk lige fra den web-baserede indgang, over DIPS og PBS til universitets økonomisystem, hvor indbetalingerne til sidst ender på den rette konto,« fortæller adm. direktør Morten Lemvig i Xerox-partneren XDP, der har leveret systemet.

Aalborg Universitet har omkring 13.000 daglige brugere, hvoraf de ca. 10.000 er studerende. De resterende 3.000 er lærere samt teknisk og administrativt personale. Så Henrik Schnoor er ikke i tvivl om, at der med så mange brugere vil være store økonomiske fordele forbundet med konceptet. Han erkender dog også, at der kan være en vis modstand mod at nedbringe antallet af printere og erstatte dem med store multifunktionsmaskiner, idet studerende og medarbejdere alt andet lige skal gå længere for at hente deres print.

Løsningen vil dog samtidig betyde, at de enkelte institutters it-ansvarlige vil få langt mindre administration i deres daglige arbejde.

Næste skridt i betalingsløsningen er, at den i fremtiden også vil understøtte internationale betalingskort som VISA, MasterCard, Eurocard, JPC og VISA Electron. Det betyder, at de ca. 8 % internationale studerende også kan benytte løsningen i fremtiden.




IT-JOB

Teknologisk Institut

Udvikler til digitaliseringsteam

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder til spændende it-projekt

Visma DataLøn og ProLøn

Leder til udviklingsteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere