Gratis web-tv til alle YouSee-kunder

Krigen om bredbåndskunder fortsætter.

Med musiktjenesten Play forsøgte TDC i 2007 at differentiere sig fra konkurrenterne. Alt skulle ikke længere handle om den billigste pris. Nu forsøger datterselskabet YouSee at differentiere sig endnu mere.

Det sker ved at give alle bredbåndskunder hos YouSee gratis adgang til en komplet spejling af deres tv-pakke på nettet. Har man YouSee-bredbånd og grundpakken i dagligstuen, så har man også grundpakken på computeren.

I en browserbaseret player kan man se live-tv fra de kanaler, man betaler for. Man kan bestille film (video-on-demand) og digitale pluskunder kan benytte den nye funktion ”TV Arkiv” med DRs egne programmer 30 dage tilbage.

Web-tv-playeren er ikke en helt ny opfindelse. YouSee har i over et år solgt adgang til film og tv-kanaler bare i et mindre omfang. Nu skrues der op for volumen i form af flere film og tv-kanaler.

Det er stadig muligt at købe sig adgang til tv-kigning via browseren, selv om man ikke er YouSee-kunde.

Sådan fungerer det
Web-tv-tilbuddet tilgås via en browser. Alt indhold serveres i Flash-format og skulle derfor være tilgængeligt på både PC, Mac og Linux. Alt er kodet via Adobes seneste Flash Server 3,5.

Selv om TV2 Sputnik senest har droppet Flash til fordel for Silverlight af hensyn til kopispærring, så har YouSee fået grønt lys fra indholdsleverandørerne til at servere indhold via Flash.

”Vi har også overvejet Silverlight, men i øjeblikket har vi valgt at satse på Flash. Det skyldes blandt andet, at det har en større udbredelse, så vi ikke skal pushe plugins til brugerne, og så er der mange flere udviklere, der kender til Flash,” sagde udviklingschef Anders Blaunfeldt på pressemøde i dag.

Det er muligt at oprette flere forskellige logins i hjemmet, så alle familiemedlemmer kan se tv på deres egen computer. YouSee ønsker ikke at oplyse, hvor mange der kan oprettes, men forklare udelukkende, at der vil blive holdt øje med tydelig misbrug af tjenesten. Det kunne være, hvis hundredvis loggede ind på den samme konto på et kollegium eller en skole.

Den gratis adgang er låst til ip-adressen, så det er ikke muligt at tage sine tv-kanaler med til udlandet. Det er heller ikke muligt for udenlandsdanskere at købe sig adgang til web-tv-playeren.

Der kan bestilles 600 forskellige film i Cinema-sektionen. YouSee vil gerne vokse sig så stor, at Blockbuster sættes til væks på længere sigt.

Tv-programmer sendes i en bitrate på enten 600 eller 1200 Kbit. Film sendes i lidt højere kvalitet. Nemlig 800 eller 1600. Der skiftes dynamisk mellem den høje og lave kvalitet, hvis der kommer andet krævende trafik på netforbindelsen. Men man kan også fastlåse signalet til den høje kvalitet, hvis man kan leve med hak i signalet, når andre i hjemmet skyper eller downloader.

YouSee Web-tv omfatter i dag 30 live tv-kanaler men næste år bliver tallet op til 50 kanaler, så det svarer til indholdet i de eksisterende kabel-tv-pakker (Grund-, Mellem- eller Fuldpakken).

Er du ikke TDC-kunde kan du leje dig adgang på måneds- eller dagsbasis. Men kun til 23 kanaler.

Supplement
Da nyheden om YouSees web-satsning slap ud i sidste uge, gættede ComON blandt andet på, at en åben web-tv-platform var et skud mod fiberselskaberne. For eksempel kunne fiberkunder købe indhold hos YouSee og glemme alt om de dyre indholdspakker fra elselskaberne. Men det lader ikke til at være tilfældet.

Det koster nemlig 199 kroner om måneden at købe sig adgang. Og det til en pakke med kun 23 kanaler - uden TV3, hvilket ikke er det mest fordelagtige indholdstilbud på det danske marked.

YouSee understreger da også, at web-tv blot er et supplement til selskabets eksisterende kunder.

"Her og nu handler det for os om at tilbyde vores kunder en unik kombination af bredbånd, musik og tv, som ingen andre kan konkurrere med. På længere sigt handler det om at forberede os på, at det gradvist bliver mere og mere almindeligt at se tv eller leje film via computeren. Vores mål er at skabe den stærkeste danske videoportal på nettet," siger vicedirektør Ulf Lund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere