DVD-skiver genopliver dansk virksomhed

I 2000 var faldet i salget af VHS-bånd ved at tage livet af SDC Dandisc. Nu er fokus vendt mod DVD'er, og selskabet har præsteret en bemærkelsesværdig turnaround. Et underskud på 16 mio. kr. er vendt til plus på 32 mio. kr.

SDC DanDisc, der blandt andet producerer DVD-skiver, har efter tre år med massive millionunderskud på i alt 73 millioner kroner i 2003 formået at bringe de sorte tal tilbage i regnskabet. Det netop offentliggjorte regnskab for 2003 viser et plus på 32,6 millioner kroner før skat - mod et underskud på 16,1 millioner kroner i 2002. Overskuddet er endda et par millioner bedre end virksomheden havde ventet ved fremlæggelsen af tallene for 3. kvartal.

Virksomhedens comeback skyldes en fokuseret indsats, som blev igangsat efter selskabets økonomiske tilbagegang i 2000, hvor selskabet tabte 19,4 millioner kroner på den ordinære drift. Årsagen var, at markedet for VHS-bånd at vige til fordel for det nye format, DVD. VHS-markedet udgjorde dengang selskabets primære forretningsområde.

"Vi påbegyndte på daværende tidspunkt et meget langt og sejt træk for at få omstillet forretningen, fordi vores forretningsgrundlag forandrede sig dramatisk," fortalte administrerende direktør i SDC DanDisc, Jesper Boysen i januar, da IT-avisen ComON kårede SDC Dandisc til årets it-højdespringer på Fondsbørsen.

Som følge af omstruktureringen blev alle forretningsprocesser optimeret afsluttende med indførelsen af nyt it-system, som sammenkoblede alle grene af koncernen. Derefter lukkede SDC DanDisc afdelinger i Schweiz og Tyskland og neddroslede VHS-aktiviteterne. Sammenlagt betød det, at 120 ansatte blev fyret fra virksomheden, som nu beskæftiger 460.

Nu skal fremgangen bruges til at bringe væksten tilbage i selskabet, der - efter fire års fokus på nedskæringer og omstrukturering - atter begynder at tænke offensivt.

"Efter fire års indsats har vi nu overskud og skal i gang med fase tre i vores plan, hvor vi skal konsolidere virksomheden. Det skal blandt ske ved at ekspandere i England," forklarer Jesper Boysen.

I 2004 er det SDC DanDisc mål at fastholde resultatet før skat i niveauet 30-40 millioner kroner. Samtidig går selskabet efter at indgå et strategisk samarbejde med større internationale virksomheder, som ønsker lokal produktion, men ikke vil etablere deres egen. Derfor forventer SDC DanDsic i 2004 at forøge DVD-kapaciteten i både Danmark og England.

Siden 1. januar 2003 er selskabets aktiekurs steget fra 13 kroner til 61 kroner. En samlet stigning på 369 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere