Telemyndigheder kræver lavere roamingpriser

De europæiske telemyndigheder vil kræve at teleselskaberne skal sænke roamingpriserne for brug af mobiltelefonen i udlandet.

Mobilbrugere i de europæiske lande kan glæde sig til lavere priser for brug af mobiltelefonen i udlandet. ERG, som er telemyndighedernes europæiske sammenslutning, vil erklære krig mod de opskruede roamingpriser. Det fortæller direktøren for IT- og Telestyrelsen, Jørgen Abild Andersen, der er formand for ERG i 2005.

»Med udgangspunkt i de nye lovregler forventer vi at kunne kræve nedsættelse af de roamingpriser, som danske mobilselskaber opkræver for udenlandske mobilkunders brug af mobiltelefonen her i landet. Det hjælper ikke i sig selv danske mobilkunder, når de bruger telefonen i udlandet. De andre europæiske telemyndigheder skal derfor også stille parallelle krav om prisnedsættelser i deres respektive lande. I ERG arbejder vi på grundlaget for en koordineret indsats, så alle de europæiske mobilbrugere får glæde af prisnedsættelser,« siger Jørgen Abild Andersen til Berlingske Tidende.

Han forudsiger at mobilbrugere allerede i løbet af i år vil kunne mærke, at priserne for mobiltelefoni vil falde. Men der vil fortsat være forskel på priserne på indlands- og udlandstelefoni.

»Vi vil sikkert snart se, at priserne nærmer sig hinanden. Men omkostningerne er forskellige, og derfor vil der fortsat være forskel. Det er jo også dyrere at køre med tog fra København til Rom end fra København til Århus,« siger han til Berlingske Tidende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere