Artikel top billede

Danske mobilselskaber tvinges til lavere pris

Fra næste år daler prisen med 11 øre.

Mobilnet-ejerne TDC, Telenor, Telia og 3 må fra 1. maj næste år maksimalt opkræve 33 øre pr. minut af andre teleselskaber. For de tre største selskaber er det et fald på 11 øre pr. minut. For det mindre mobilselskab 3 er det et fald på 18 øre pr. minut.

3's større fald skyldes, at selskabet er blevet prisreguleret senere og dermed hidtil skævt i forhold til konkurrenterne. Fra nu af vil de dog alle blive reguleret fra samme tidspunkt.

Tvangsreguleringen, der finder sted hvert år, skal styrke konkurrencen og dermed skaffe lavere slutbrugerpriser til forbrugerne.Det vil reguleringen næsten altid gøre:

"Vi har ikke hørt om aftaler, hvor teleselskaberne har taget under den maksimale pris," forklarer fuldmægtig ved IT- og Telestyrelsen Frederik Rygaard til ComON.

Priserne på engrostaletid er med det nye loft over de sidste fire år faldet med omtrent to tredjedele. IT- og Telestyrelsen regulerede første gang engrosprisen for opkald til mobiltelefonnumre i 2006. Dengang lå loftet på 84 øre pr. minut for de store teleselskaber, nu er den altså på 33 øre fra maj.

De lavere engrospriser til mobilnettet, gør det også muligt for fastnetselskaberne at nedsætte deres slutbrugerpriser på opkald til mobiltelefoner.

Prisen fastsættes efter LRAIC-modellen, som på baggrund af behov for investeringer og drift fastslår, hvad det koster at drive et effektivt mobilnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere