ComON 6: Dårlige odds for spillemonopolet

Tipstjenestens spillemonopol trues af nettets mulighed for at spille hos udenlandske bookmakere. Hverken jurister, politikere eller bookmakerne selv tror på, at monopolet får lov til at overleve.

Et af de hurtigst voksende webtjenester er spil over internettet. Analysebureauet Datamonitor spår, at 420 millioner mennesker verden over vil benytte sig af muligheden for at spille online indenfor de næste fire år. Også danskerne vædder på sportsbegivenheder på nettet som aldrig før. De private bookmakere omsætter hvert år for mellem 200 og 300 millioner kroner på det danske marked.
Dansk Tipstjeneste vil have stoppet gamblingen. Tipstenesten har meldt avisen Tipsbladet til politiet for at opfordre til ulovlig gambling via nettet.
- Skal loven holdes, eller skal vi acceptere internetbookmaking? Nu prøver vi om politiet og domstolene kan bremse udviklingen. Hvis lovgivningen ikke kan stoppe de folk, der opfordrer til og kanaliserer bookmaking, så skal politikerne til at tage sig af lovgivningen, mener Henrik Nielsen fra Tipstjenesten.
Det er imidlertid tvivlsomt, om Dansk Tipstjenestes anstrengelse bliver belønnet.
- Med 70 pct. af landets befolkning jævnligt online, bør man erkende, at onlinegambling er her for at blive. Man kan groft sagt ikke gøre spor ved internetgambling, siger Kristian Jensen, der er finansordfører for Venstre.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Netkopi af universet
Snart kan man tage på virtuel rumrejse gennem pc'en. Astronomomer genskaber universet i bits og bytes.

Styr på IT-affaldet
Indbyggerne i EU-landene smider hvert år seks millioner tons udtjent IT-udstyr i skraldespanden. Elektronisk affald indeholder mange farlige stoffer, og derfor vil EU nu have bedre styr på den slags affald. Men EU's initiativ er ikke nok, mener Forbrugerrådet.

Forbud mod WLAN
Efter at flere sikkerhedseksperter har advaret om alvorlige sikkerhedsbrister i trådløse netværk, har en række amerikanske regeringsinstitutioner nu forbudt anvendelsen af WLAN. Brugerne er generelt uopmærksomme på sikkerhedsproblemerne, mener en dansk ekspert.

MS skal vise kildekode
Microsoft skal fremvise Windows-kildekoden til de ni delstater, der fortsætter monopolsagen mod softwarefirmaet.

Lydløs dansk pc
Danske Intercom Solutions har lavet verdens første lydløse pc. Nu vil selskabet tage kampen op mod Dell, IBM og andre producenter af komplette pc-løsninger.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

    Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

    05. februar 2025 | Læs mere


    Sådan automatiserer du med Copilot

    Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

    06. februar 2025 | Læs mere


    Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

    Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

    25. februar 2025 | Læs mere