Ny bog-tjeneste fra Internet Archive truer Amazon

Mens Google er ved at opbygge noget, som mange frygter kan blive et monopol på elektroniske bøger, så er en anden stor spiller i færd med et mere åbent alternativ. Et alternativ som måske kan gøre Amazon arbejdsløs.

Internet Archive er bedst kendt for at tage små kopier af internettet i et forsøg på at opbygge et historisk arkiv over nettets indhold.
Men non-profit organisationen har andre initiativer i tankerne.

Projekt BookServer er netop blevet annonceret.

I korte træk skal BookServer bruges til at skabe et samlet overblik over de elektroniske bøger, der er at finde ude på nettet. Det bliver et interessant projekt at følge i takt med, at Amazons Kindle og alle de andre e-bogslæsere formentlig sætter gang i evolutionen på det område.

Men netop Amazon kan risikere at blive den store taber, hvis BookServer får vind i sejlene, mener analytikere. For hvis BookServer har held til en succesfuld åben indeksering af betalte, gratis og udlånsbøger, så er der udsigt til tabte markedsandele for Amazon.

For BookServer-projektet har endnu større ambitioner end Google, der i sidste uge offentliggjorde deres ambition om at samle en halv million digitale bøger i deres butik.

Med BookServer fortæller Internet Archive-stifter Brewster Kahle, at man vil skabe et netværk, hvor biblioteker og forlag af alle størrelser kan få deres bøger gjort søgbare, men at de stadig selv står for at sælge dem. Det skal være slut med proprietære løsninger. En analytiker siger derfor til Cnet, at Amazons aktier bør styrtdykke, så snart BookServers konsekvenser går op for omverdenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere