Dansker skal fælde dom over Microsoft

Den danske chefdommer ved EF-domstolen, Bo Vesterdorf, skal tage stilling til, om Microsoft skal tilbyde en version af Windows uden medieafspiller.

Det næste kapitel i EU-sagen mod Microsoft foregår ved den første instans af EF-domstolen i Luxembourg, hvor danske Bo Vesterdorf siden 1998 har fungeret som retspræsident. Der kan gå op til fem år før den endelige afgørelse falder i EU-sagen, men allerede om kort tid skal EF-domstolen tage stilling til, om straffe-sanktionerne mod Microsoft skal suspenderes indtil sagen er færdigbehandlet.

EU-Kommissionen har givet Microsofts henholdsvis 90 og 120 dage til at frigive en Windows-version uden Media Player og udlevere informationer om sine tekniske grænseflader.

Microsoft mener at sanktionerne først skal træde i kraft, når EF-domstolen har sagt sit endelige ord i sagen.

Det bliver den danske dommer Bo Vesterdorf, som alene skal træffe afgørelsen om, hvorvidt sanktionerne skal udsættes.

I et interview med Dow Jones Newswire siger han, at domstolen kun i en ud af ti sager beslutter at udskyde straffesanktioner. Det kræver stærke argumenter for selve anken og beviser for, at virksomheden vil blive påført uoprettelig skade.

Bo Vesterdorf fortæller at han også har mulighed for at mægle et kompromis mellem parterne, som kan træde i kraft, mens den juridiske proces fortsætter. Det kræver at partnerne er parat til at forhandle sig frem til en løsning, som retten kan godkende.

Hverken Microsoft eller EU-Kommissionen vil kommentere muligheden for, at Bo Vesterdorf kan fungere som mægler.

Når selve ankesagen skal behandles ved EF-domstolen skal der udnævnes et panel på mellem fem og elleve dommere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere