Ekspert: Spyware-samarbejde er varm luft

Fem it-sikkerhedsfirmaer laver et stort samarbejde for at hjælpe alverdens pc-brugere i kampen mod spyware. Den danske sikkerheds-ekspert på it-området Peter Kruse kalder samarbejdet for »mere reklame end indhold«.

Fem store it-sikkerhedsfirmaer meddelte for nylig, at de gik sammen i krigen mod spyware. Spyware er et voksende problem, der både irriterer og bruges til økonomisk kriminalitet. Der er dog ikke megen hjælp at hente fra samarbejdet, mener en dansk sikkerhedsekspert.

»Det virker mest af alt som varm luft. Det er en stor omgang reklame og pr for de fem firmaer, så de kan fortælle, hvor meget de gør for at bekæmpe spyware,« siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra det danske sikkerhedsfirma CSIS.

Mængden af spyware stiger hvert år med 50 til 100 procent ifølge de fem sikkerhedsfirmaer.

Samarbejdet mellem de fem store it-sikkerhedsfirmaer skal blandt andet munde ud i en fælles navngivning af spyware. Dermed vil man kunne undgå, at en bestemt spyware for eksempel har ti forskellige navne.

»Det er meget godt, at de vil prøve at lave en fælles navngivning af spyware. Men erfaringerne fra virus-verdnen viser, at det er utrolig svært,« siger Peter Kruse.

I de seneste år er spyware blevet et stort problem, fordi mange it-kriminelle, e-handelsfolk og hackere bruger spyware.

Noget spyware irriterer blot ved at aktivere forskellige popups på ens computer. Mere ondsindet spyware bruges til at stjæle folks personlige informationer for eksempel bankkonti-oplysninger.

De fem firmaer i samarbejdet er McAfee, Symantec, Trend Micro, ICSA Labs og Thompson Cyber Security Labs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere