Segway er stadig forbudt på danske veje

Segway skal vises frem under klimatopmødet som et eksempel på miljøvenlig transport, men det elektriske løbehjul må stadig ikke køre på offentlige steder i Danmark.

Allerede inden den officielle afsløring af det elektriske løbehjul Segway i december 2001 var der enorm opmærksomhed omkring det hemmelighedsfulde projekt med kodenavnet Ginger. Manden bag Segway, den amerikanske opfinder og iværksætter Dean Kamen, var allerede kendt som ét af de mest visionære genier i it-branchen. Og det blev spået, at Segway ville revolutionere den personlige transport.

Segway er et et en-persons batteridrevet køretøj, der mest af alt ligner et løbehjul - med hjulene placeret på siden. Segway holder balancen ved hjælp af et komplekst system af gyroskoper og computere. Den har en tophastighed på 20 km/t og kan køre 20-30 kilometer på en opladning.

Men Segway blev aldrig nogen stor succes – den er for dyr og den passer ikke ind i trafikken. I forbindelse med det kommende klimatopmøde i København får de besøgende mulighed for at afprøve Segway på en testbane og Dean Kamen er inviteret til at tale i Forum. Segway fremhæves som et eksempel på miljøvenlig transport-teknologi.

De danske myndigheder har dog stadig ikke givet tilladelse til, at Segway må bruges på offentlige steder. Segway er ellers godkendt i mange europæiske lande, også i nabolandet Sverige, men Færdselsstyrelsen har stadig ikke taget stilling til, hvordan Segway skal klassificeres.

"Segway blev sat i klasse med knallerter, men opfylder ikke kravene til en knallert. Derfor er sagen stadig under overvejelse. Det overvejes bl.a., om den måske skal have status af cykel, men da den jo har motor, er det nødvendigt grundigt at undersøge, hvilke konsekvenser det vil have," siger Michael Spang-Hanssen, der er chefkonsulent i bilteknisk afdeling hos Færdselsstyrelsen, til Jyllands-Posten.

Det anslås at der er solgt mellem 100 og 200 Segway-transportere i Danmark til en stykpris på 42.000 kr. plus moms. Den kan blandt andet afprøves hos Danfoss Universe i Nordborg.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere