Slukkede for 100 biler fra computer

Fyret bilsælger "hacker" sig til hævn.

Omar Ramoz Lopez mistede for nylig sit job hos en bilforhandler i Texas. Det var den 20-årige Omar så fortørnet over, at han tog en omfattende hævn.

Han satte en effektiv kæp i hjulet for firmaets kunder.

Han skulle blot bruge en computer og en internetadgang for at standse 100 af de biler, som bilforhandleren havde sendt på gaden - og sørge for at de ikke kunne køre.

Grunden til at Omar kunne få sig en hurtig hævn var, at bilerne var solgt med en speciel sikkerheds-service, der egentlig skulle forhindre biltyveri. Med fjernbetjenings-adgangen kan bilejere "slukke" for bilen, så snart de opdager, at en biltyv er stukket af med køretøjet. For at gøre livet ekstra surt for biltyven kan man også fra distancen aktivere bilens horn, så omverdenen bliver opmærksom på den stjålne bil.

Og det var denne sikkerhedsmekanisme Omar Ramoz Lopez anvendte til sin hævn. De 100 kunder var ude af stand til at tænde deres egne biler, og flere af dem oplevede at bilen satte ud, mens de kørte i den. Og nogle af biler blev fjernet af politiet, da det jo var oplagt, at de var blevet fjernet fra deres retmæssige ejere.

Den fyrede spasmager er varetægtsfængslet og kan se frem til bøde og fængselsstraf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere