Artikel top billede

4chan-stifter starter kommerciel platform

Christopher Poole har allerede samlet 625.000 dollar til sin nye tjeneste Canvas.

Det kontroversielle internet-forum 4chan skal nu bruges som udgangspunkt for en ny, kommerciel platform. Det fortalte 4chan-stifteren Christopher Poole under denne uges South by Southwest Interactive konference i Austin, Texas. Den 23-årige var tidligere kendt under brugernavnet ”moot” og først i 2008 blev hans sande identitet afsløret.

4chan startede oprindelig som et diskussionsforum (eller imageboard) for japansk manga og anime, men er i dag både berømt og berygtet for sine vilde og lettere kaotiske debatter. 4chan er blevet brugt til at starte angreb mod store virksomheder og myndigheder, som af den ene eller anden grund har gjort sig upopulære.

Men nu ser det altså ud til at 4chan skal være stuerent – eller rettere, der kommer en kommerciel klon, som skal være mere sober. Christopher Poole har samlet 625.000 dollar i risikokapital til sit nye projekt, som han kalder Canvas.

Ligesom 4chan er der i første omgang tale om et imageboard, hvor brugerne kan uploade billeder og ændre dem sammen. Men i modsætning til 4chan er der krav om, at alle Canvas-brugere skal registrere sig. Det skal hæve niveauet i debatten. Det er dog fortsat muligt at poste uden at afsløre sin sande identitet – ligesom Poole selv har gjort i mange år. Men de enkelte indlæg bliver gemt i længere tid.

Poole taler om et koncept som han kalder Fluid Identity – den flydende identitet. Han kritiserer blandt andet Facebook, hvor brugerne er tvunget til at afsløre deres rigtige navne. Hvis brugerne er tvunget til at afsløre deres identitet ”kan man ikke længere tillade sig at begå fejl, sådan som det var muligt før,” som Poole formulerer det.

Han placerer et lighedstegn mellem anonymitet og autenticitet, og mener altså at den ægte, ærlige kommunikation kun er mulig hvis begge parter kan sløre deres identitet. Den nye tjeneste Canvas har en anden tilgang til online-identitet end 4chan, men den bliver ikke så åben som Facebook. Det skal fortsat være muligt at beskytte sin identitet.

Canvas skal gøre det lettere for brugerne at redigere i billeder med nye online-værktøjer og senere skal det også udvides med muligheder for fælles video- og lydredigering.

Christopher Poole bliver allerede beskrevet som en modpol til Mark Zuckerberg. Begge ønsker at gøre nettet socialt, men de har meget forskellige forestillinger om begrebet privatliv. Facebook bygger på den grundlæggende tanke om, at ærlige folk ikke har noget at skjule. 4Chan og Canvas bygger på, at det skal være muligt for alle at kommunikere anonymt på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere